getekende figuren 'iedereen mee'

Elke inwoner ‘Iedereen Mee’-ambassadeur. Klein gebaar, grote glimlach maakt stad waar elke burger zich thuis voelt

‘Klein gebaar, grote glimlach’. Met die campagne zet Sint-Niklaas een eerste stap om van elke inwoner een ‘Iedereen Mee’-ambassadeur te maken. ‘Iedereen Mee’ is ook de slogan waar Sint-Niklaas zich de komende jaren mee op de kaart wil zetten als een warme stad waar elke burger zich thuis voelt, graag woont, leeft en iedereen gelijke kansen heeft. De slagzin maakt deel uit van een nieuwe aanpak om alle welzijnsacties in de stad te promoten. Het Sint-Niklaas van morgen wil niet alleen oh zo verrassend zijn maar zeker ook inclusief, zoals dat nu heet. Een slinger van vrolijke figuurtjes voor het raam van elke Sint-Niklazenaar moet binnenkort die inspirerende en uitnodigende stad illustreren.
Social media sharing

Sint-Niklaas wil er zijn voor al zijn inwoners en bouwt aan een stad waar iedereen zich thuis voelt en gelijke kansen heeft. Een stad waar iedereen er is voor elkaar, groot of klein, jong of oud, arm of rijk, ongeacht herkomst, overtuiging of seksuele oriëntatie. Een stad waar ‘Iedereen Mee’ is.

Achter die eenvoudige slogan schuilen in de toekomst alle welzijnsinitiatieven van Sint-Niklaas.  Ze maken onder meer deel uit van het diversiteitsprogramma en het lokaal armoedeplan van de stad. In de komende maanden en jaren worden ze verder ontwikkeld, uitgevoerd en uitgebreid gecommuniceerd aan de bevolking.

De campagne ‘Klein gebaar, grote glimlach’ is de eerste waarmee Sint-Niklaas ook zijn vrolijk en olijk getekende ‘Iedereen mee’-ambassadeurs in de kijker wil plaatsen en ‘beroemd’ maken. Ze duiken binnenkort overal op, zoals in een folder die bij elke inwoner in de brievenbus valt. In de folder steekt de slinger om voor het raam te hangen, een foto van te nemen en te posten op Facebook en Instagram.

Met die oproep aan de bevolking en met dat klein gebaar voor een grote glimlach wil de stad van elke Sint-Niklazenaar een ‘Iedereen Mee’-ambassadeur maken. Een eenvoudige eerste stap waarmee elke inwoner zelf het verschil maakt.

Yemi Oduwale – acteur in onder andere de Vlaamse televisieseries Thuis en Dertigers – is een bekende ‘Iedereen Mee’-ambassadeur van Sint-Niklaas. Geboren en getogen in de stad zet hij de gedachte kracht bij dat elke Sint-Niklazenaar erbij hoort, dat diversiteit leven in de stad brengt, in elke vriendenkring, op het werk, zelfs in elk gezin. Iedereen vertelt in Sint-Niklaas een ander verhaal maar woont en leeft in dezelfde levendige stad. Dat maakt Sint-Niklaas zo boeiend.

“Het is meer dan ooit belangrijk om er te zijn voor elkaar”, benadrukt Yemi Oduwale. “Dat hoeft niet met iets groots te zijn. Dat kan ook met een klein gebaar. Het zit hem soms in de kleine dingen, de simpele dingen, zoals de deur openhouden, even zwaaien en goeiedag zeggen, stoppen aan een zebrapad voor voetgangers, als het nodig is even helpen met boodschappen dragen. Een klein gebaar, een grote glimlach. Daar gaan we voor in Sint-Niklaas.”

Nog meer doen om een glimlach te geven

Inwoners van Sint-Niklaas kunnen ook als vrijwillige buddy actief verder meebouwen aan het Sint-Niklaas van morgen waar iedereen zich thuis voelt. Sint-Niklaas zoekt nog steeds vrijwilligers, culturele of sociale buddy’s voor inwoners die zich eenzaam voelen, moeilijk contacten kunnen leggen, minder kansen hebben of zich als nieuwelingen in de stad moeizaam kunnen integreren. Voor wie het niet alleen lukt om Sint-Niklaas te ontdekken is een buddy welkom. Soms zijn ze een luisterend oor, maar ze kunnen ook samen met hun buddy boodschappen doen, naar een film of een tentoonstelling gaan of simpelweg samen een kop koffie gaan drinken.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen