Speelbos

EMI de Eekhoorn is ein-de-lijk klaar om bezoek te ontvangen!

De werfhekken rond het jonge bos in het Romain De Vidtspark kunnen ein-de-lijk worden weggenomen. Emi de eekhoorn heeft er zich genesteld in het nagelnieuwe speelbos. Het stadspark wordt zo vanaf deze zomer een echte beleefplek voor het hele gezin!
Social media sharing

Het stadspark omvormen tot een echte speel- en belevingsplek voor de hele stad, dat was de uitdaging. Bovendien was het centrale speeltoestel aan vervanging toe. De ambitie werd een make-over van het jonge bos tot een heus speelbos, met behoud van alle aanwezige natuurlijke en ecologische waarde.

Het stadsbestuur nam Regionaal Landschap Schelde Durme onder de arm om een ontwerp van het speelbos en de omgevingsaanleg te coördineren. Om de plek voor kinderen ook een echt gezicht te geven, werd de eekhoorn als thema én eyecatcher gekozen. Het was de Duitse firma Krambamboul, ook al aan de slag in wijkpark Witte Molen,  die dit thema in hun gekende natuurlijke robinea-stijl naar hun hand zette. Het totaalproject kostte 175.000 EUR

Het resultaat is een gevarieerd speellandschap: de hoogste glijbaan van de stad vanuit de nestjes, klimmen op en in eekhoorn, grondwater oppompen en kliederen in het zand. Doorheen het speelbos slingert een stevig pad dat middenin overgaat in een leuke vlonder. Alle hout van het oude toestel werden tussen de bomen een tweede speelleven gegeven. Aanplanten en inzaaien van extra groen gebeurt dit najaar.

Deze coole avontuurlijke speelplek vraagt om deze zomervakantie ontdekt te worden. Hou het veilig en mama's & papa's: bewaar voldoende afstand. Zo zorgen we ervoor dat corona jullie niet te pakken krijgt. 

Het verhaal van Emi gaat verder

Het team van 9100speelstad brengt met de hulp van illustratrice Emma Thyssen Emi de Eekhoorn verder tot leven: op sociale media en tegen het einde van de zomer ook op knotsgekke infoborden met natuurweetjes kriskras doorheen het bos. Het wordt ook uitkijken naar Eekhoorns Groot Feest, de feestelijke opening die we laten doorgaan bij corona code groen.

 

Meer info: www.9100speelstad.be/speelbos-stadspark

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen