Expo CTRL-ALT-DELETE

EXPO | ctrl-alt-delete | D’RUIT met corona

Geniet nog tot en met 3 april van de bijzondere kijk van kunstenaarscollectief D'RUIT op een vreemd coronajaar in de expo CTRL ALT DELETE in de Bib Sint-Niklaas. Live performances van raamkunstenaars, video-installaties, een uitgebreide fotocollectie en massa's oude en nieuwe kunstzinnige bierviltjes tonen dat kunst niet te stoppen is. Ook niet in tijden van een globale pandemie.
Social media sharing

Ctrl | Exact een jaar geleden raakten we de pedalen kwijt. Corona. Lockdown. 10 creatieve artiesten stelden zich de vraag: “Hoe kunnen we in bange coronatijden toch kunst creëren, mensen doen glimlachen en solidariteit stimuleren?”. Alt | D’RUIT riep iedereen op om raamtekeningen, schilderijen, videokunst, beeldhouwwerken … te delen via hun raam. Een succes! 10 fotografen trokken erop uit zonder oordeel. Met open lens. Delete | Maart 2021. Een jaar later. Terugblik. Vooruitblik. We leven nog steeds in een alternatieve realiteit. Maar wat hierna? Welke harde lessen trekken we hieruit voor samenleving, planeet en mens? Terugblik. Wat gaan we deleten? Vooruitblik. Omdat wij geloven dat kunst een deur kan zijn naar een mooiere wereld.

D’RUIT breidt uit
Van 4 tot 28 maart toont Martin Van Blerk Gallery in Antwerpen met de expo REC sporen die kunstenaars ruim een decennium geleden achterlieten op bierviltjes in een café dat nu Papa Jos heet. En dat in dialoog met nieuwe kunst… die jij kan maken! Bibliotheek Sint-Niklaas toont een spin-off van deze expo. Steek je eigen bierviltkunst in de brievenbus van ‘t Stamcaféken in de Nieuwstraat en laat REC groeien!

De expo is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Bib, Hendrik Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas.

Van dinsdag 2 maart tot zaterdag 3 april 2021

            dinsdag tot donderdag van 10.00 uur tot 19.00 uur

            vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

            zaterdag en zondag van 9.30 uur tot 12.30 uur

            gesloten op maandag

Partners: D’RUIT, REC, VZW OJC Kompas, Stadsbestuur Sint-Niklaas, de Bib Sint-Niklaas

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen