Sportkring

Expo ‘Terug naar Sportkring’: oproep

Het stedelijk sportcentrum Puyenbeke aan de Watermolendreef krijgt een tweede leven. De verouderde site wordt omgevormd tot het Sportkringpark, een prachtig domein voor alle inwoners met wandelbossen, sportvelden en een nieuw zwembad.

Meteen verdwijnt ook het voormalig trefpunt van het Sint-Niklase voetballeven: het stadion van Sportkring Sint-Niklaas. Vooraleer de vernieuwing van de site van start gaat, kijken we graag nog even terug naar het roemrijke voetbalverleden van de plek en de club.
Social media sharing

In de zomer van 1922 trad Sportkring met stamnummer 221 en in de kleuren geel-blauw aan in de competitie en speelde meteen kampioen. En in 1932 verhuisde de club van de terreinen in de Herdersstraat naar de nieuwe accommodatie in de Watermolendreef. Het begin van een flinke brok sportgeschiedenis van onze stad…

De expo ‘Terug naar Sportkring’ loopt in het voorjaar van 2022 en brengt de clubgeschiedenis terug tot leven aan de hand van getuigenissen, foto’s, documenten en objecten.

Het stadsarchief verzamelt materiaal en beschikt zelf onder meer over waardevolle, oude wedstrijdbeelden. Daarbij richten wij ook graag een oproep aan alle voormalige spelers, trainers, bestuursleden, verzorgers, medewerkers en trouwe supporters, die interessant historisch materiaal van de club bewaard hebben, om dit ter beschikking te stellen voor de expo.

Zij kunnen hierover een bericht sturen naar archief@sint-niklaas.be en de stad neemt contact met hen op. Graag voor eind september.

Op naar Sportkring!

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen