Parking Spoorweglaan

Extra parkeercapaciteit in stadscentrum: stad opent nieuwe parking aan Spoorweglaan

Op zaterdag 28 januari opent de stad een nieuwe parking in de Spoorweglaan. Die parking, op het terrein van Scholen Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie, telt 50 plaatsen en vergroot op zaterdagen de parkeercapaciteit in het stadscentrum.
Social media sharing

Na de opening van parking Westerplein met 170 plaatsen in november vorig jaar creëert de stad opnieuw extra parkeerruimte in de binnenstad. De gloednieuwe parking bevindt zich aan de Spoorweglaan, tussen Plezantstraat en Hofstraat, op amper 5 minuten wandelen van de Stationsstraat en de stadsschouwburg.
Voor slechts 2 EUR kunnen gebruikers hier hun wagen een hele zaterdag parkeren, van 8 tot 23 uur. Betalen kan aan de parkeerautomaat aan de ingang van de parking of via sms/app (4411).

De parking is voor iedereen toegankelijk. De stad mikt in de eerste plaats echter op bezoekers die een iets langere parkeertijd nodig hebben, bijvoorbeeld om te winkelen, een voorstelling te komen bekijken in de stadsschouwburg of om gezellig iets te gaan eten of drinken. Bedoeling is om meer ruimte te creëren op straat en voor kortparkeren op de pleinparkings. Op die manier wordt het parkeren meer gespreid en vermindert ook het parkeerzoekverkeer.

Overeenkomst met OLVP
Om het gebruik als publieke parking mogelijk te maken heeft het stadsbestuur een langdurige overeenkomst afgesloten met Scholen Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie Sint-Niklaas vzw, de eigenaar van de parking. Mogelijks wordt de parking in de toekomst ook op weekavonden ingezet voor bezoekers van de stadsschouwburg of op zondagen bij evenementen.

Parking Spoorweglaan
Parking Spoorweglaan
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen