Stad zet energienoodfonds van 100.000 EUR in

Extra steun voor lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen: stad zet energienoodfonds van 100.000 EUR in tegen stijgende prijzen

Lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die te kampen hebben met stijgende energiefacturen kunnen in Sint-Niklaas op steun van de stad rekenen. Daarvoor heeft het stadsbestuur het energienoodfonds sport, jeugd en cultuur in het leven geroepen.
Social media sharing

De stijging van de energieprijzen heeft bij heel wat lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen een onvoorziene extra hap uit het budget genomen. Om die lokale verenigingen te ondersteunen, heeft het stadsbestuur een energienoodfonds opgericht. Daarvoor trekt het 100.000 EUR uit. Die steunmaatregel moet deels tegemoet komen aan de stijgende kosten voor gas of elektriciteit waarmee de betrokken verenigingen of organisaties worden geconfronteerd.

Voor de verdeling van dit noodfonds is een subsidiereglement opgesteld, dat vrijdag ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. De subsidie wordt toegekend aan lokale, erkende sport-, jeugd- en cultuurverenigingen en -organisaties die in 2022 werden geconfronteerd met aantoonbare meeruitgaven door de stijgende energiekosten. De maximale subsidie uit dit energienoodfonds bedraagt 5.000 EUR per vereniging of organisatie. De aanvraag moet uiterlijk op 30 april 2023 worden ingediend. Het reglement treedt in werking op 1 maart 2023.

Schepen voor Sport Peter Buysrogge, schepen voor Cultuur Filip Baeyens en schepen voor Jeugd Bart De Bruyne: "Met dit energienoodfonds wil de stad lokale verenigingen en organisaties de nodige steun geven om hun budget onder controle te houden, zodat ze hun belangrijke en uiterst gewaardeerde bijdrage aan het lokale verenigingsleven kunnen blijven leveren."

Op maandag 13 maart vindt in het stadhuis ook een infoavond plaats voor verenigingen, van 19.30 tot 21.30 uur. Dan geeft de stad een overzicht van alle mogelijke energiebesparende maatregelen. De stad wil verenigingen ondersteunen en begeleiden om minder te verbruiken en de energiefactuur in te perken.

Info: www.sint-niklaas.be/premies-subsidies
(aanvraagdocumenten beschikbaar na goedkeuring in de gemeenteraad)

Stad zet energienoodfonds van 100.000 EUR in
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen