Hondenweide

Feestelijke opening nieuwe hondenweide 't Mierennest in Belsele

Aan de start van de zomer opende in Belsele de gloednieuwe hondenuitloopweide 't Mierennest. Baasjes kunnen er hun geliefde viervoeters naar hartenlust laten ravotten op een oppervlakte van meer dan 1000 vierkante meter.
Social media sharing

“Samen met de Belseelse hondenliefhebbers hebben we een mooi inspraaktraject doorlopen", aldus schepen voor dierenwelzijn Bart De Bruyne. “We zochten samen de meest geschikte locatie uit en stelden ook een gebruiksreglement op. De groendienst van de stad heeft dan de weide aangelegd. Nu is het aan de honden om het terrein in gebruik te nemen!” 

Gebruikers van de weide hebben zelf het initiatief genomen om de weide op 11 juli vanaf 19 uur feestelijk te openen. Zij verenigden zich ondertussen in een facebookgroep ‘Hondenweide ‘t Mierennest’.  

Het is de bedoeling om nog deze bestuursperiode in elke deelgemeente een hondenuitloopweide te openen. Ook in het nieuw aan te leggen Sportkringpark komt een grote, mooie weide met waterpartij.  

► Info: dierenwelzijn@sint-niklaas.be  

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen