De stad zet diversiteit, inclusie en gelijke kansen in de kijker

Festival Iedereen Mee: stad zet diversiteit, inclusie en gelijke kansen in de kijker

Van 13 mei tot 23 juni vindt in Sint-Niklaas de derde editie van festival Iedereen Mee plaats. Daarmee zet de stad samen met heel wat partnerorganisaties de thema’s inclusie, diversiteit en gelijke kansen in de kijker.
Social media sharing

'Iedereen mee', daar gaan we voor in Sint-Niklaas. Welke leeftijd, inkomen, herkomst, religie, geaardheid, fysieke of psychische mogelijkheden je ook hebt, in onze stad krijg je gelijke kansen. Daar zetten we als stad keihard op in, dat blijven we ook uitdragen. Daarom zetten we inclusie, diversiteit en gelijke kansen in de kijker tijdens het festival Iedereen Mee, van 13 mei tot en met 23 juni.

Dan bundelt de stad alle activiteiten van verenigingen en organisaties die meebouwen aan een warme en diverse stad. Iedereen is welkom om het gevarieerde aanbod van activiteiten te ontdekken, van boeiende workshops, een expo en inspirerende infosessies tot ontmoetingen, een bruisend buurtfeest en een wereldfeest. Waar je ook aan deelneemt, je ontmoet overal mensen die zich elke dag opnieuw inzetten om van Sint-Niklaas een warmere en meer inclusieve stad te maken.

Stadsgesprek
Op zaterdag 13 mei van 9.30 tot 12 uur vindt het stadsgesprek Iedereen Mee plaats, als startschot van de festivalperiode. Via workshops ontdek je meer over de thema’s inclusie, diversiteit en gelijke kansen en maak je kennis met verschillende projecten in de stad. Het stadsgesprek geeft deelnemers ook een unieke inkijk in wat de stad doet om iedereen mee te krijgen. Het is het ideale moment om andere inwoners en verenigingen te leren kennen.

Durf te vragen: LGBTQ+ editie
Er leven nog heel wat misverstanden rond holebi's. Eén op drie holebi's geeft ook aan dat ze wel eens worden gediscrimineerd. Hoog tijd om in te grijpen, om misverstanden de wereld uit te helpen. Wie nieuwsgierig is naar het verhaal van LGBTQ+-personen en meer wil weten over de LGBTQ+-gemeenschap, maar het moeilijk vindt om vragen te stellen, kan terecht bij een aantal LGBTQ+-personen tijdens dit unieke en interactieve evenement. Met livemuziek van Eyemèr en moderatie door Hind Eljadid.

Van nieuwkomer tot actieve burger
Majd Khalifeh brengt een bijzonder, persoonlijk verhaal op Wereldvluchtelingendag. Hij belandde als staatloze Palestijn op jonge leeftijd alleen in België, zonder ouders, met de verantwoordelijkheid over een jongere broer. Vandaag is hij VRT-journalist, documentairemaker, spreker en auteur. Hij neemt het publiek mee op sleeptouw doorheen de verschillende stappen van zijn eigen zoektocht: van nieuwkomer tot actieve burger. 'Herboren' is een positief en uitzonderlijk inspirerend verhaal, over veerkracht en succes.

Festival Iedereen Mee, van 13 mei tot 23 juni.
Info: het volledige programma vind je op
www.sint-niklaas.be/festival-iedereen-mee

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen