Fietssnelweg F4

Fietssnelweg F4 gaat vijf dagen dicht voor aanleg centrumparking SVK

Van maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli wordt de fietssnelweg F4 afgesloten, tussen het Westerplein en de Hoge Bokstraat. Ter hoogte van SVK aan het Westerplein start een aannemer met afbraakwerken voor de aanleg van de nieuwe centrum- en buurtparking.
Social media sharing

Het fietsverkeer op de F4 zal volgende week worden omgeleid via de fietspaden van de Guido Gezellelaan en Leon Scheerderslaan. De fietssnelweg F4 wordt immers vijf dagen afgesloten voor fietsers én voetgangers, tussen het Westerplein en de Hoge Bokstraat. Dat gebeurt vanaf maandag 4 juli om 7 uur tot vrijdag 8 juli om 17 uur.

Vlak naast de fietssnelweg, op het bedrijfsterrein van SVK, start een aannemer maandag met afbraakwerken voor de aanleg van de nieuwe centrum- en buurtparking. Bij die afbraakwerken moeten ook een aantal asbesthoudende materialen worden verwijderd. Alle nodige veiligheidsmaatregelen worden daarbij genomen. Omdat de werken mogelijk hinder opleveren voor het fietsverkeer wordt bij wijze van voorzorgsmaatregel de fietssnelweg afgesloten voor fietsers en voetgangers. Deze werken worden in de vakantieperiode uitgevoerd, omdat er dan minder fietsverkeer op de F4 is.

De omleiding voor het fietsverkeer verloopt via de fietstunnel aan de Hoge Bokstraat, die aansluit op het fietspad in de Leon Scheerderslaan en Guido Gezellelaan. Aan het Westerplein wordt het fietsverkeer omgeleid via de fietsstraat in de Westerstraat naar het kruispunt van de Plezantstraat met de Guido Gezellelaan.

Centrum- en buurtparking SVK
De stad opent eind dit jaar een nieuwe centrum- en buurtparking op het bedrijfsterrein van SVK, vlak naast de fietssnelweg. Die parking bevindt zich op amper 600 meter van de Grote Markt. Er komen 175 autoparkeerplaatsen, waarvan twaalf voor mindervaliden, en twee parkeervakken voor mobilhomes. Ook de nodige ruimte voor het stallen van fietsen en deelsteps zal aanwezig zijn.

Info: dienst mobiliteit, Grote Markt 1, mobiliteit@sint-niklaas.be, 03 778 32 50

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen