Energiemaand

Flyers met QR-codes wijzen de weg naar energiebesparende tips en premies

Tijdens November Energiemaand deelt de stad flyers uit met heel wat handige tips om energie te besparen. Want wat je niet verbruikt, betaal je niet. Op de grote infoschermen in het stadscentrum verschijnen de hele maand tips om minder te verbruiken. Op de wekelijkse markt van donderdag 17 november delen medewerkers van de dienst Woonbegeleiding de flyers uit in een handige draagtas met daarin ook enkele goodies.
Social media sharing

Op de flyers van November Energiemaand vind je een reeks topics met daaraan een QR-code verbonden. Zo beland je op een pak interessante websites over hoe je met kleine ingrepen toch flink wat kan besparen. Via andere QR-codes vind je de weg naar websites met heel wat steunmaatregelen waarop je als huurder mogelijk beroep kan doen. 

Premies en subsidies
De flyers richten zich niet alleen naar huurders, maar ook naar eigenaars. Bij eigenaars ligt de klemtoon op het aanvragen van premies en subsidies bij onder meer renovaties, verbouwingen en energiebesparende werken aan de woning. Het gaat daarbij zowel om financiële tussenkomsten van het stadsbestuur als van de Vlaamse en federale overheid, waarvan heel wat eigenaars wellicht geen weet hebben. De QR-codes op de flyers maken de eigenaars daarin op een vlotte manier wegwijs.

Je vindt de flyers terug in alle inforekken in de stadsgebouwen van Sint-Niklaas zoals het stadhuis, de bibliotheek en het welzijnshuis. De flyers zijn een initiatief van de dienst Woonbegeleiding van het stadsbestuur. De medewerkers van de dienst Woonbegeleiding delen ze ook uit in een handige draagtas met daarin ook enkele goodies, aanstaande donderdag 17 november op de wekelijkse marktdag.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen