zelftest corona

Goedkope corona zelftesten of gratis via welzijnshuis

Naast de bestaande maatregel van goedkope corona zelftesten aan 1 EUR voor wie een verhoogde tegemoetkoming heeft bij het ziekenfonds, doet het stadsbestuur van Sint-Niklaas een extra inspanning voor mensen met een beperkt inkomen die toch onvoldoende geld hebben om een corona zelftest te betalen. Via een hulpverlener in het welzijnshuis kunnen ze een attest krijgen waarmee ze bij de apotheker gratis corona zelftesten kunnen afhalen.
Social media sharing

Goedkoop en gratis zelftesten

Goedkope corona zelftesten

 Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds betaalt bij de apotheker maar 1 EUR voor een corona zelftest. Als het derde cijfer op het klevertje van je ziekenfonds een 1 is, kom je hiervoor in aanmerking. Je kunt maximum 4 zelftesten per persoon per 14 dagen aankopen aan dit tarief.  

Gratis corona zelftesten

Wie echt geen geld heeft om een corona zelftest te kopen kan hulp vragen via zijn of haar hulpverlener in het welzijnshuis of via het welzijnshuis een hulpverlener raadplegen. De aanvraag wordt met hoogdringendheid behandeld en het welzijnshuis levert een attest af waarmee gratis corona zelftesten kunnen worden afgehaald in de apotheek, maximum 4 zelftesten per persoon per 14 dagen. Daarvoor kan je in het welzijnshuis van Sint-Niklaas langsgaan of telefonisch of via e-mail eerst contact opnemen.

WELZIJNSHUIS SINT-NIKLAAS - ABINGDONSTRAAT 99, 03 778 66 66, welzijnshuis@sint-niklaas.be

Openingsuren Onthaalbalie

Maandag van 8.30 tot 12.30 uur, dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 19 uur  , Woensdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur  en van 13.30 tot 16.30 uur.

Sociale dienstverlening (raadpleging hulpverlener)

Maandag, dinsdag, woensdag,  donderdag en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur, dinsdag tussen 16.30 uur en 19.00 uur, enkel op afspraak.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen