Goegebuurt

Goegebuurt trekt deze zomer naar zes wijken

Zes zomerse zondagen nodigen het stadsbestuur en JOS vzw de bewoners van zes stadswijken uit voor feest en ontmoeting. Leer je buren kennen, is de boodschap. De stad wil met deze buurtgerichte activiteit het harmonieus samenleven in de woonwijken van de stad bevorderen en de sociale contacten tussen de bewoners versterken.
Social media sharing

Goegebuurt stuurt deze zomer een persoonlijke uitnodiging naar de bewoners van zes woonwijken om hun buren beter te leren kennen. Bij zo'n ontmoeting is één straat in de woonbuurt volledig verkeersvrij. Iedereen kan er tafels en stoelen buitenzetten, om elkaar te ontmoeten, voor een feestje op straat. 

Ook de caravan van Camping Gastvrij komt langs, met kampeerstoelen, frisdrank en koffie. JOS vzw en Club Compagnie bieden er allerlei sport- en spelmateriaal aan. Club Compagnie maakt kinderen en jongeren ook wegwijs in het aanbod van sportclubs, jeugdverenigingen en vrijetijdsclubs in de stad en biedt hen goedkopere mogelijkheden aan om lid te worden van een sport- of vereniging. 'Iedereen Mee', dat is het opzet!

Zondag 3 juli is er de eerste Goegebuurt in de Wegvoeringstraat in Sint-Niklaas. Naast de Goegebuurtstraten slaat Camping Gastvrij deze zomer ook de tenten op bij de lokale dienstencentra in vier andere woonbuurten, waar de centrumleiders iedereen verwelkom om het aanbod van het dienstencentrum te leren kennen.  

Data Goegebuurtstraten
3 juli  -  Wegvoeringsstraat
17 juli  -  Oude Molenstraat
31 juli  -  Mercatorstraat
14 augustus  -  Schoolstraat
28 augustus  -  Fabiolapark
11 september  -  Rollierstraat

Data Camping Gastvrij
4-7 juli  -  Sinaai (Dries)
11-14 juli  -  Elisabethplein 
18-22 juli  -  Nieuwkerken
25-28 juli  -  Gerdapark 

Meer info

JOS vzw

Apostelstraat
5-7
9100
Sint-Niklaas

Buurthuis Peter Benoitpark

Peter Benoitpark
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen