kleurtapijt

Groot tapijt brengt kleur in de Stad van de Sint

Sint-Niklaas is dé Stad van de Sint en dat mag gezien worden. Heel binnenkort mogen we de Heilige man verwelkomen in zijn thuisstad. Zijn huis in de Stationsstraat werd daarom alvast prachtig aangekleed en verlicht en ook de hele straat werd mooi in Sinterklaasthema gedecoreerd. Dit jaar willen we Sinterklaas extra verrassen: een groot kleurentapijt met een prachtige sinterklaastekening siert daarom het Stationsplein. Een bezoekje waard!
Social media sharing

Het initiatief om een kleurentapijt te leggen kwam van De Wase Vijverwinkel. Met meer dan 25 jaar ervaring in bloemen- en kleurentapijten is deze lokale speler uit Sint-Niklaas de ideale partij om het mooie kunstwerk vorm te geven.  Het tapijt is volgens zaakvoerder Koen Vondenbusche de perfecte manier om kleur te brengen in de stad: 

“Wij hebben ons gespecialiseerd in artistieke tapijten, vervaardigd met andere materialen dan enkel bloemen, zodat we de levensduur van onze creatie verlengen. Het kan lang blijven liggen zodat iedereen de tijd heeft om het kunstwerk te bewonderen, op een corona-proof manier: in de buitenlucht en mits afstand van elkaar. Het is voor ons een eer om zo een mooi kunstwerk te mogen waarmaken in onze eigen stad.”

 

Het tapijt brengt niet alleen meer kleur in de stad, het is ook bedoeld als warm welkom voor de heilige man en voor alle kinderen. Een bezoekje brengen aan sinterklaas zelf kan dit jaar helaas niet, maar een leuke wandeling of zoektocht in de Stad van de Sint is een leuk alternatief! Spot de mooie sinterklaasdecoratie, los de vragen van de zoektocht op, kom een briefje posten in de interactieve postbus, bewonder het tapijt, maak een foto bij het Sinterklaasstandbeeld op de Grote Markt of sta stil bij een aantal mooie sinterklaas etalages … Kortom snuif de Sinterklaassfeer op, samen met je bubbel, tijdens een korte toer in de stadskern.

Het team van de Wase Vijverwinkel gaat aan de slag op maandag 9 november met het uittekenen van de lijnen. Op dinsdag 10 november worden de gekleurde materialen geplaatst. Tegen valavond zou het ontwerp, van de hand van Tim Polfliet, zichtbaar moeten zijn. Het tapijt is 15 m lang en 9 m breed en is te bewonderen op het Stationsplein. Ook van op de dakparking heb je een prachtig zicht op het kunstwerk. Het tapijt blijft op het Stationsplein liggen tot en met 6 december. Wie neemt een selfie bij het tapijt en tagt @stadvandesint? Vergeet jullie mondmasker niet!

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen