Parkstraat

Grote wasbeurt voor de Parkstraat

Vanaf maandag 12 augustus krijgen de ramen van de gebouwen in de Parkstraat een grondige wasbeurt. Het is één van de acties die het stadsbestuur onderneemt om de hinder door de bouw van de nieuwe stadhuisvleugel te beperken voor bewoners en handelaars.
Social media sharing

De firma Atalian start op maandag 12 augustus aan de kant van de Collegestraat en werkt geleidelijk richting Onze-Lieve-Vrouwplein. De ramen van alle panden krijgen een grondige wasbeurt. Voor de hoogtewerker van de firma worden telkens enkele parkeerplaatsen ingenomen. Voor de ramen die moeilijk bereikbaar zijn, wordt er getracht een afspraak te maken met de syndicus om de ramen vanuit de woning te reinigen.

De grondige kuisbeurt was door het stadsbestuur al beloofd van bij de aanvang van de werken. Nu de sloopwerken achter de rug zijn, is dit het goede moment. Tijdens de sloopwerken voerden de stadsdiensten regelmatig al extra veegbeurten uit.

Het wassen van de ramen is één van de flankerende maatregelen, waarvoor het stadsbestuur budget voorzien heeft in het kader van de overlast door het bouwproject. Ook de mogelijkheid om tussen 9 en 19 uur 30 minuten gratis te parkeren onder de Grote Markt, maakt daar deel van uit.

Intussen zitten de werken, die na het bouwverlof terug van start gingen, op schema. De fase van de grondwerken, onder meer met het aanbrengen van een paalfundering, duurt nog ongeveer twee maanden. In oktober starten dan de ruwbouwwerken en zal de nieuwe vleugel stilaan vorm krijgen, te beginnen met de kelderverdieping.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen