Ten Bos

Heraanleg Ten Bos: Hoe denken bewoners over het dorpsplein van morgen?

Ten Bos is het centrale dorpsplein aan de kerk van Nieuwkerken-Waas. Het plein heeft vandaag de dag veel troeven: bloeiende horeca, handelszaken in de buurt, knooppunt van kermissen en wielerwedstrijden, enz. Het stadsbestuur plant een grondige opfrissing van dit plein. Met de herinrichting zullen de troeven versterkt worden en daarnaast wordt er ook ingezet op een toekomstvast ontwerp: verkeersveiliger, aangepast aan klimaatuitdagingen, aantrekkelijk voor kinderen en jongeren, en vooral een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar het leuk is om te verblijven.
Social media sharing

Inleidend publieksmoment donderdag 28 januari 2021

In januari gaat een team van ontwerpers, sociologen en ruimtelijk planners aan de slag om het nieuwe dorpsplein vorm te geven. Hiervoor wordt de hulp gevraagd van de Nieuwkerkenaar. Ten Bos dient immers een plein te worden voor de Nieuwkerkenaar, door de Nieuwkerkenaar. Op donderdag 28 januari 2021 van 18 tot 19 uur wordt er een digitaal publieksmoment georganiseerd. Inschrijven kan via het webformulier op projectpagina www.sint-niklaas.be/sterknieuwkerken.

Open oproep: klankbordgroep donderdag 14 januari 2021

Het proces voor de opmaak van het voorontwerp loopt tot en met juni 2021. Na het inleidend publieksmoment zullen nog drie publieksmomenten plaatsvinden in de loop van het proces. Er wordt een klankbordgroep samengesteld om dit proces te begeleiden en evalueren. Leden van de klankbordgroep dienen op elk publieksmoment aanwezig te zijn en geven na afloop feedback aan het ontwerpteam. Wie lid wil worden van een klankbordgroep kan mailen naar sofie.stas@sint-niklaas.be. De eerste vergadering van de klankbordgroep vindt plaats op 14 januari. Daar wordt het publieksmoment van 28 januari voorbereid.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen