Hooverphonic

Hooverphonic speelt thuismatch op Villa Pace

Hooverphonic is de headliner van het Sint-Niklase stadsfestival Villa Pace. Op 7 september speelt de band een thuismatch op de grootste markt van het land.
Social media sharing

Het festival is heel trots op haar eerste naam. Niet alleen staat de band in haar eigen stad op het podium, met Hooverphonic heeft Villa Pace één van de grootste en beste  Belgische bands ooit gestrikt. Het was geleden van 2008 dat dit nog eens het geval was. “We krijgen niet altijd de kans om Hooverphonic op ons podium te krijgen, maar als je dan die kans krijgt, grijp je die met heel veel plezier en trots met beide handen.” 

De nieuwe plaat ‘Looking for Stars’ ligt sinds november in de rekken. Na het eclectische ‘In Wonderland’ had Alex Callier zin in een iets coherentere plaat, maar uiteindelijk moest hij toegeven dat variatie nu eenmaal deel uitmaakt van Hooverphonic. Callier: “Ik luister zelf graag naar eclectische platen. Een plaat in één en dezelfde vibe kan behoorlijk saai zijn. Looking for Stars zwalpt tussen triphop, James Bond, funk en geprogrammeerde tracks. We denken tegenwoordig te veel in vakjes. In een ideale wereld stelt de luisteraar zelf zijn playlist samen.” 

Met Luka Cruysberghs heeft Hooverphonic goud in handen. Een nieuwe zangeres, maar een vertrouwd geluid. Callier: “Luka is integraal in het verhaal, ze is niet zomaar ‘de volgende zangeres’. In zekere zin kiest haar stem welke nummers we live zullen brengen, want je luistert naar wat een stem dicteert. Luka is gecast op het feit dat ze veel verschillende Hooverphonictracks aankan.” 

Elke Hooverphonicplaat bevat wilde zijsprongen, maar toch slaagt de band er steevast in om met een groot publiek te connecteren, nationaal en internationaal, op gerenommeerde podia. In december deden ze dat nog in de Lotto Arena, in september doen ze het op de Grote Markt van Sint-Niklaas. 

Villa Pace vindt plaats op 6, 7 en 8 september op zes podia verspreid over de stadskern van Sint-Niklaas en is gratis. Het festival wordt georganiseerd door vzw Villa Pace en het stadsbestuur en is een onderdeel van de jaarlijkse Vredefeesten die de bevrijding van de stad tijdens WO II herdenken en die ook bekend staan omwille van haar internationaal befaamde en unieke ballonmeeting. Drie dagen lang wordt het niet enkel muziek, maar zullen luchtballons in vele vormen en kleuren weer het Wase luchtruim kiezen vanop de Grote Markt.  

De stad Sint-Niklaas start overigens ook met de verkoop van haar vip-arrangementen. Je kan vip-kaarten kopen voor een tent aan het hoofdpodium, of voor een tent voor het stadhuis waar je de ballonmeeting in ideale omstandigheden kan volgen. Meer info: evenementen@sint-niklaas.be.

 Contact:

Ine Somers, schepen voor evenementen, ine.somers@sint-niklaas.be

Tijl Wymeersch, evenementen@sint-niklaas.be

Frederik Vanhuffel, voorzitter Villa Pace vzw, frederik.vanhuffel@villapace.be

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen