kinderen

Huis van het Kind en Straatletters geven Sint-Niklase ouders een schouderklopje

Op 16 mei start de Week van de Opvoeding en die ziet er dit jaar net iets anders uit omwille van de coronacrisis. De Wase Huizen van het Kind werkten samen een alternatief, online aanbod uit en de affiche zal te zien zijn op de verschillende digitale borden in de stad.
Social media sharing

Om deze week nog extra in de kijker te zetten en onze (groot)ouders – zeker tijdens deze ongewone periode - een hart onder de riem te steken, slaat het Huis van het Kind de handen in elkaar met de Leuvense straatkunstenaar Straatletters. Hij liet eerder al de warme boodschap ‘Komt Goed’ achter op o.a. een elektriciteitskast aan de Grote Markt en zal deze keer op zaterdag 16 mei een stuk van de gevel van het Huis van het Kind in de Kazernestraat aanpakken. Ook op de ramen van het welzijnshuis zal Straatletters een tijdelijke boodschap aanbrengen.

Het thema van de Week van de Opvoeding is ‘Opvoeden is geen (wed)strijd’.  De campagne doet een oproep voor mildheid tegenover jezelf, je kind(eren) en opvoeders. Op basis van dit thema werd er nagedacht over een hoopgevende en herkenbare boodschap die bij alle ouders een glimlach op het gezicht zou toveren. Opvoeden stopt immers nooit en de huidige omstandigheden vragen veel van alle opvoeders. Kinderen groot brengen is iets van alle dagen, van zoveel mensen, van proberen, van je best doen, met vallen en opstaan. En dit geldt voor elke ouder. De positieve en geruststellende boodschap van Straatletters doet hopelijk iedereen deugd. 

Meer info over dit project vind je bij Huis van het Kind en op de splinternieuwe Facebookpagina van het Huis van het Kind Sint-Niklaas. Dit project is een samenwerking met Straatletters en Bart Warnier van Wham Office.

Meer informatie over de Week van de Opvoeding vind je via de website van Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning.

Contact

Huis van het Kind

Kazernestraat
35
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen