Iedereen Mee-wandelingen

Iedereen Mee-wandelingen kriskras door onbekend aantrekkelijk Sint-Niklaas

Bewegen is in deze bijzondere tijd zeker belangrijk, maar niet iedereen kan de verplaatsing maken naar een park, een natuurgebied of een toeristisch route. Daarom geeft het stadsbestuur van Sint-Niklaas nu zes Iedereen Mee-wandelkaarten uit. Die Iedereen Mee-wandelingen lopen langs minder bekende, maar aantrekkelijke plekjes in de stad. Ze zijn niet langer dan 5 km en rolstoelvriendelijk. Onderweg maak je kennis met opvallende bezienswaardigheden, zijn er rustplaatsen en ontdek je groene plekjes. Iedereen kan ze gemakkelijk uitstappen.
Social media sharing

De Iedereen Mee-wandelingen door Sint-Niklaas zijn zo uitgestippeld dat iedereen ze fysiek makkelijk aankan. Ze werden ontwikkeld door de stedelijke dienst Diversiteit, Samenleving en Preventie, het inloopcentrum Den Durpel, Vl@s Sint-Niklaas, woonzorgcentrum De Ark, ontmoetingshuis Zigzag en NEOS Sint-Niklaas.

De routes werden uitgetekend door wandelaars die niet altijd lange uitstappen in de natuur kunnen maken of zich verplaatsen naar toeristische wandelgebieden. Als alternatief gingen ze op zoek naar mooie wandelpaden in hun buurt, die ze zelf doen met hun bewoners, bezoekers en leden. Zo ontdekten ze dat er best heel wat mooie plekjes zijn in hun buurt en in Sint-Niklaas. Die ontdekkingen delen ze nu met iedereen.

De Iedereen Mee-wandelingen zijn ook een perfect gezond alternatief voor tijdens de middagpauze op het werk, na het werk of als je niet goed weet welk toertje je in Sint-Niklaas kan maken. Met de wandelingen wil het stadsbestuur zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen.

Alle wandelingen kan je vinden via Ontdek Sint-Niklaas. 

Je kan de wandelingen afdrukken of op je smartphone downloaden met een GPX-bestand. Daarvoor kan je op je smartphone eerst een app downloaden. GPX Viewer en NaviComputer zijn alvast twee van die gratis apps.

Wie graag gedrukte exemplaren van de wandelkaartjes wil, kan terecht bij de dienst toerisme, Grote Markt 45, 9100 Sint-Niklaas.

Wie zelf een fijne wandellus kent in Sint-Niklaas en die wil delen, kan steeds terecht bij de dienst diversiteit, samenleving en preventie.

Contact

Diversiteit, samenleving en preventie

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas

Toerisme

Grote Markt
45
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen