bibliotheek

Jeugdboekenmaand in de Bib: vier weken lang sport- en leesplezier

Maart is traditioneel Jeugdboekenmaand. Een maand lang zetten scholen, bibliotheken en boekhandels kinder- en jeugdboeken in de kijker. Dit jaar is het thema 'Sport & spel'. Ook in de Bib van Sint-Niklaas staat er een sportief programma klaar. Hoogtepunt is de Bibparade op zondag 10 maart.
Social media sharing

De Jeugdboekenmaand loopt van vrijdag 1 tot zondag 31 maart. Op zondag 10 maart is er de Bibparade, het hoogtepunt én de blikvanger van de hele Jeugdboekenmaand.  “Een kort en krachtig avontuur, met veel sport en spel voor kinderen tot 12 jaar”, klinkt het in de Bib. “Het feest vindt binnen én buiten plaats, op de esplanade voor de Bib. Van de ‘Verhalenmachine’, een blotevoetenpad, een sapjesfiets, een boekenverkoop en een boekenruilrek tot yoga en de vrolijke muziek van de Airkesmachine: we hebben heel wat in petto. De Bib breekt echt helemaal uit. Deze maand mag het allemaal wat groter en zotter.” Even bekomen kan die voormiddag in het pop-up Bibcafé. 
De Bibparade vindt plaats op zondag 10 maart van 9.30 tot 12.30 uur. 

Is generated
Affiche de Bib

Hele maand lang sport- en leesplezier in de Bib
De hele maand maart is één groot avontuur in de Bib. Er valt altijd wel iets te beleven: van een workshop met illustrator Pieter Gaudesaboos over een restyling van je sporttas tot een escape game. Nog tot eind maart kan je ook deelnemen aan de denksportwedstrijd. Haal daarvoor je deelname boekje af in de Bib.c
Een volledig overzicht van alle activiteiten vind je terug op de website van de Bib

Een zee van liefde 
En of dat alles niet genoeg is, kan je in de Bib ook terecht voor de mooie en warme expo ‘Een zee van liefde’, waarin de werken van illustrator Pieter Gaudesaboos centraal staan. Deze kleurrijke en fantasievolle expo is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Bib, tot 24 maart. 

Is generated
Kunstwerk Pieter Gaudesaboos
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen