Flyer Prikkelarme kermis

Kermis wordt even stil en zacht: twee prikkelarme middagen tijdens zomerkermis

Met een overdaad aan prikkels is de kermis niet voor iederéén een toegankelijke plek. Een kermisbezoek kan heftig zijn voor sommige mensen, door de overvloed aan licht en geluid. Daarom neemt de stad Sint-Niklaas opnieuw het initiatief voor twee prikkelarme kermismiddagen, op maandagen 4 en 11 juli, voor iedereen die graag eens op een rustige manier de zomerfoor wil beleven.
Social media sharing

Het wordt twee maandagmiddagen even stiller op de zomerkermis. Heel wat stiller zelfs. Tussen 15 en 18 uur wordt het geluid begrensd, stroboscopen gaan uit en felle lichten worden gedimd. Er is alle tijd om in en uit de kermisattracties te stappen. De microfoons zwijgen voor een keer, tenzij om de start en het einde van een attractie aan te kondigen.

Een prikkelarme kermis is een waar geschenk voor mensen met autisme, epilepsie of hoogsensitiviteit. Tijdens een kermis krijgen ze felle lichten en luide muziek van verschillende attracties tegelijk binnen. Die input filteren, is heel moeilijk, waardoor een halfuurtje vaak al te veel is.  Maar ook voor iedereen die graag eens op een rustige manier de kermis wil beleven is zo’n prikkelarme kermisnamiddag erg welkom. Zo is in Sint-Niklaas weer iedereen mee.

Geen overdosis aan prikkels

Op maandagen 4 en 11 juli zijn er daarom prikkelarme kermismiddagen, telkens van 15 tot 18 uur. Op die manier kan iedereen tijdens de zomerkermis genieten van een leuk en aangenaam kermismoment, ook mensen die iets meer moeite hebben met een overdosis aan prikkels en het graag wat rustiger hebben.

De stad maakt ook ruimte voor een rustpunt, voor iedereen die daar nood aan heeft. Er is verder ook een onthaal- en infopunt, waar kermisbezoekers met al hun vragen terecht kunnen en waar oordopjes en een grondplannetje van de zomerkermis verkrijgbaar zijn.

Meer info

dienst diversiteit, samenleving en preventie, 03 778 37 44, karen.vandorsselaer@sint-niklaas.be

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen