op wielekes

Kinderfietsen lenen loopt 'Op Wielekes' in Sint-Niklaas

Het stadsbestuur start vanaf 14 april 2021 met het project 'Op Wielekes' een bibliotheek van kinderfietsen in De Bareel aan het station. Dankzij een fietsdeelsysteem kunnen Sint-Niklazenaren kwalitatieve kinderfietsen op maat lenen. Als het kinderfietsje te klein wordt, kunnen leden het inruilen voor een groter exemplaar. 'Op Wielekes' zoekt nog enthousiaste vrijwilligers om hun team te versterken.
Social media sharing

'Op Wielekes' is een initiatief met een hart voor het klimaat en de buurt dat ongetwijfeld bij velen in de smaak zal vallen. Aan De Bareel bij het station van Sint-Niklaas helpen vrijwilligers woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag ouders en kinderen die fietsjes binnenbrengen of komen ontlenen. Ze zorgen ervoor dat de fietsertjes een contract mee naar huis krijgen of helpen bij het nakijken en rijklaar maken van de fietsen.

Lijkt vrijwilligerswerk bij 'Op Wielekes' iets voor jou? Schrijf je dan in voor het online informatiemoment voor vrijwilligers op woensdag 31 maart om 19.30 uur.

Meer info: www.opwielekes.be/waar/sint-niklaas/ of tel. 03 778 32 02.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen