'Kom uit je kot en doe eens zot':  zestigplussers krijgen gevarieerde Seniorenweek voorgeschoteld

'Kom uit je kot en doe eens zot': zestigplussers krijgen gevarieerde Seniorenweek voorgeschoteld

Van 20 tot 26 november is er opnieuw de Seniorenweek in Sint-Niklaas, met deze keer zo’n dertig heel gevarieerde activiteiten. 'Kom uit je kot en doe eens zot', luidt het motto. En dat doen heel veel zestigplussers in onze stad, om jong te blijven, samen met generatiegenoten, door ontmoeting en beweging.
Social media sharing

Speciaal voor deze Seniorenweek brengt de stad in samenwerking met de stedelijke seniorenadviesraad een brochure uit met een overzicht van de 30 activiteiten. Daarin kan je zien dat het om een ruim aanbod gaat: van activiteit van seniorenverenigingen tot activiteiten van de dienstencentra, maar ook vanuit de bib, Avansa, de stadsschouwburg, Cultuursmakers, het stadsarchief, Cinfit en toerisme is er een aanbod. In de brochure lichten we ook de digicafés en de hartelijke plekken uit, die verweven zijn in het programma. En natuurlijk doen we ook mee met het Reynaertjaar, door nog twee wandelingen toe te voegen aan het aanbod van de Seniorenweek.

Senioren zijn een heel grote en diverse groep en daarom willen we elk jaar tijdens de seniorenweek extra aandacht geven aan verschillende thema’s in de activiteiten. Zo’n activiteit is de fototentoonstelling ‘Liefde is altijd goed’ die van 20 t.e.m. 24 november doorlopend te bezoeken is in lokaal dienstencentrum Den Aftrap in het Gerdapark 14, met bespreking op 21 november om 14 uur.

Het volledige aanbod vind je op de website van de stad: www.sint-niklaas.be/seniorenweek. De brochure aanvragen, kan via senioren@sint-niklaas.be of via 03 778 37 26.

We willen je alvast warm maken voor volgende activiteiten:

-  Maandag 20, woensdag 22 en vrijdag 24 november: Stadsarchief pakt opnieuw uit met historische filmpjes over de stad
14.30 tot 15.00 uur | Uitzending op TV OOST, met ondertitels

In drie afleveringen brengt het archief de opmerkelijkste filmbeelden op jouw scherm, voorzien van enige historische commentaar: Flaneer mee op de donderdagse markt; beleef een schooldag in de jaren 1950; ga mee op pad in levendige buurten en wijken; geniet van winterse taferelen toen er nog geschaatst kon worden; volg adembenemende acts van de Diavolo’s; reis mee naar de zustersteden of neem plaats voor de Reynaertspelen. Geniet in elk geval van deze nostalgische trip naar het verleden!

-   Open seniorenraad en workshops op 29 november
Lokaal dienstencentrum Den Dissel, Turkyen 4/003, Nieuwkerken I Gratis
14 uur: Vlaams zorgambassadeur Candice De Windt
15 uur: Thematische sessies:
-  Centen na je pensioen: wat is een kansenpas en mag ik nog iets bijverdienen?
-  Zorg in Sint-Niklaas van A tot Z: Kom meer te weten over verschillende soorten thuiszorg, dagverzorging, woonzorgcentra en nieuw aanbod in de zorg. Voorstelling door Samen Ouder en Zorgpunt Waasland.
- Digitaal mee: Krijg handige digitale tips mee en leer enkele leuke apps kennen voor op je smartphone of tablet. Ken je er nog helemaal niets van? We zetten je op weg in je eerste digitale stappen en tonen je wat we allemaal doen in de stad om inwoners digitaal te ondersteunen.
Iedereen welkom, inschrijven verplicht.
Meer info en inschrijven:
senioren@sint-niklaas.be of 03 778 37 26

- Donderdag 30 november: Check je gezondheid (volzet)
13.30 uur | Lokaal dienstencentrum ’t Lammeken, Lamstraat 23 | Gratis
Kom meer te weten over hoe het staat met je slaap, voeding, beweging en psychische gezondheid. Hoe zet je een stapje in de goede richting? We helpen je graag op weg.
Wat mag je verwachten? Je vult enkele vragenlijsten in, je doet enkele kleine testjes en je gaat kort in gesprek met een ervaren kinesist, diëtist, slaapdeskundige en psycholoog.
Iedereen kan deelnemen, je hoeft niets mee te brengen. Inschrijven is nodig om je goed te kunnen inplannen.
Nadien kan je nog gezellig napraten met een hapje en drankje.
i.s.m. LDC ’t Lammeke, stad Sint-Niklaas, ELZ Waasland, Axxon, Wijkgezondheidscentrum de Vlier en Odisee Hogeschool
Meer info en inschrijven: ldc.tlammeken@zpw.be of 0477 93 10 32

-  Dansnamiddag 4 februari 2024 ( opgelet: nieuwe datum in plaats van 3 december)
Van 14.00 tot 18.00 uur, ’t Bau-Huis
€ 14, € 6 voor kansenpashouders, inclusief koffie en gebak

Wil je graag nog eens de benen strekken? Bewegen op de muziek van de jaren 50, 60, 70, 80 en verder? Kom dan naar de Dans je leven lang namiddag in ’t Bauhuis. Dansplezier verzekerd!
Meer info en tickets: 03 778 37 26, tickets zijn onder meer te verkrijgen aan de balie van het Welzijnshuis of ter plaatse in ’t Bau-Huis. 

'Kom uit je kot en doe eens zot':  zestigplussers krijgen gevarieerde Seniorenweek voorgeschoteld
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen