Autovrije zondag

Komende zondag is autovrij in Sint-Niklaas

Een groot deel van het Sint-Niklase stadscentrum is komende zondag 18 september autovrij, van 12.30 uur tot 19 uur. Fietsers en wandelaars mogen een hele middag lang straten en pleinen innemen. Op en rond de Grote Markt en het Stationsplein is er heel wat animatie.
Social media sharing

Komende zondag 18 september vanaf 12.30 uur wordt de autovrije zone in het centrum door de politie afgebakend. Vanaf dat moment tot 19 uur 's avonds is er in die zone geen autoverkeer mogelijk. 

In het stadscentrum staat er heel wat op het programma om er opnieuw een geweldige autovrije zondag van te maken. 
Op het Stationsplein is er een feestmarkt. Op de Grote Markt is er heel wat animatie, van een mobiliteitsmarkt, een bikewasmachine, een fietsparcours, straattheater en een workshop 'Pimp je fiets!' tot gekke circusfietsen, go-carts en een fietslabel-actie van de politie. Er zijn ook een hele reeks infostands rond mobiliteit en duurzaamheid. 
Traditioneel vindt tijdens dit weekend ook het Belgisch kampioenschap BBQ plaats. Teams uit het hele land meten zich met elkaar in verschillende disciplines. Iedereen kan ook proeven van al dat lekkers. 
In het belevingscentrum in Het Landhuis kan iedereen terecht voor een virtueel ritje met de fiets in de stad van morgen. Met een VR-bril rij je over de nieuwe Grote Markt of over de fietsbrug Vijfstraten. 

De autovrije zondag is het hoogtepunt van de Week van de Mobiliteit, van vrijdag 16 tot donderdag 22 september. In heel Vlaanderen zijn er komende zondag autovrije zones, in grote steden en kleine gemeenten. Een hele middag lang geen motorlawaai en uitlaatgassen, maar wel gebabbel, gelach en fietsbelgerinkel! 

Verkeer 
In Sint-Niklaas bieden de stad en De Lijn zondag gratis busvervoer aan, om iedereen de kans te geven met het openbaar vervoer naar het stadscentrum af te zakken. De randparkings en enkele centrumparkings blijven bereikbaar, zoals de parkings Waasland Shopping, Noordlaan, Station, Stationsstraat, Zwijgershoek en Kokkelbeekplein. 
► Info: www.sint-niklaas.be/autovrij  

plan
Autovrije zondag
Autovrije zondag
Autovrije zondag
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen