terras

Kosteloze, uitgebreide winterterrassen in Sint-Niklaas

Ook de Sint-Niklase horeca wordt hard getroffen door de aanhoudende coronacrisis. Het stadsbestuur geeft daarom deze ondernemers bijkomende ondersteuning door gratis uitgebreide winter- en zomerterrassen ook de komende jaren mogelijk te maken. Op die manier kunnen de horecazaken de verminderde capaciteit en inkomsten van de voorbije maanden compenseren.
Social media sharing

Overkapte winterterrassen tot 2023

 

De coronacrisis had van in het begin een grote impact op vele ondernemers, de horeca in het bijzonder. De stad besliste daarom in mei om de horeca te steunen door uitgebreide terrassen toe te staan voor de zomerperiode, en in het verlengde tot eind oktober.

Nu eind oktober in zicht komt, werd er opnieuw een voorstel uitgewerkt om de horecasector te steunen, dit keer ook met maatregelen die perspectieven bieden op middellange termijn. Enerzijds wordt het mogelijk om de standaard vergunde terrassen winterproof te maken door middel van een overkapping, van half oktober tot eind maart. Dit kan niet enkel dit jaar, maar de komende drie winterperiodes, zo kunnen mogelijke investeringen gespreid worden.

 

Eindejaarsterrassen

Daarnaast wordt er in de eindejaarsperiode de mogelijkheid gegeven om terraszones tijdelijk uit te breiden en het geheel eventueel te overkappen. Hierbij wordt wel gevraagd de uitbreiding in een winters thema aan te kleden, om zo mee bij te dragen aan de sfeerbeleving in de stad.

Uitgebreide zomerterrassen 2021 en 2022

Tot slot zal er de komende twee zomerseizoenen opnieuw de mogelijkheid zijn om terraszones kosteloos uit te breiden. Zo wordt het ook hier interessanter voor ondernemers om eventuele investeringen in meubilair te maken.

 

Meer info: www.ondernemeninsintniklaas.be

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen