Lang-Zult-U-Wonen-scan

Langer veilig en zelfstandig thuis wonen met de Lang-Zult-U-Wonen-scan

De stad pakt uit met een nieuwe woonscan. De Lang-Zult-U-Wonen-scan wil 50-plussers aanzetten om tijdig stil te staan bij hoe ze zo lang mogelijk comfortabel en zelfstandig thuis kunnen wonen.
Social media sharing

Na de covidpandemie en de verplichte quarantaine zijn heel wat mensen gaan nadenken over hun huis, hun thuis. Vele mensen drukken ook de stille hoop uit om 'voor altijd' in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven. Maar kan dit als het wat moeilijker gaat? Niet elke woning is immers geschikt om er veilig, comfortabel en zelfstandig te blijven wonen, zeker als je wat ouder en minder lenig, beweeglijk en krachtig bent geworden.

De Lang-Zult-U-Wonen-scan geeft daar antwoorden op. Deze nieuwe woonscan brengt mogelijke pijnpunten van een woning én meteen ook van de buurt in kaart. Met de Lang Zult U Wonen-scan kan je zelf (of met een kennis of vertrouwenspersoon) je eigen woning scannen om te zien hoe 'levensloopbestendig' je woning is. Na het invullen van een eenvoudige online vragenlijst krijg je een volledig gepersonaliseerd rapport met praktische tips en aanbevelingen. Met dit persoonlijk rapport kan je aan de slag om hulp, informatie rond subsidies of extra advies in te winnen om langer zelfstandig te wonen. De scan is volledig gratis en biedt een pak waardevolle informatie.

Wie hulp nodig heeft bij het invullen van de scan, kan de steun van een vrijwilliger aanvragen via de website of telefonisch via 03 778 37 19. 
► Meer info: 
www.sint-niklaas.be/langzultuwonen

De nieuwe woonscan
Lang-Zult-U-Wonen-scan
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen