Gezelschapsspel

Leen vanaf zondag 10 februari 2019 een gezelschapsspel uit in de bibliotheek van Sint-Niklaas voor een gezellig familiemoment

De bibliotheek van Sint-Niklaas start op 10 februari met het ontlenen van gezelschapsspellen voor volwassenen. In 2018 werden al enkele spelmomenten georganiseerd in samenwerking met Spelfanaat om volwassenen aan het spelen te zetten. Heel wat leners gaven op die momenten aan dat ze interesse hadden om het spel ook uit te lenen. Bij een gezelschapsspel voor volwassenen denkt iedereen aan Scrabble, Monopoly of de Kolonisten van Catan, maar in de bibliotheek kun je kennis maken met een ruimere en gevarieerde collectie.
Social media sharing

Op dezelfde dag gaat ‘spel in de bib’ door van 10 tot 12 uur. Op dit spelmoment kan iedereen, zonder inschrijven, langs komen om kennis te maken met de spellen. Er zijn vrijwilligers van Spelfanaat aanwezig om de spellen uit te leggen.

De collectie spellen is gratis te ontlenen en wordt opgesteld in de afdeling Beeld en Geluid op de 2e verdieping. Net als bij een boek mag je een spel vier weken houden. Per lener kan je maximum 2 spellen meenemen. De doelgroep is 12+ en volwassenen aangezien jonge kinderen terecht kunnen in de Spelotheek van Sint-Niklaas.

De bibliotheek wil met deze collectie – naast het ruime aanbod boeken, dvd’s, games en muziek- een nog breder publiek aanspreken en zo mensen met verschillende interesses warm maken voor een bezoek. De bibliotheek is immers al lang veel meer dan enkel een plaats waar je boeken vindt. Het is een ontmoetings -en belevingsruimte voor iedereen waar elke week uiteenlopende activiteiten georganiseerd worden. Veel van de spellen vertellen een verhaal waardoor je al spelend bijleert over uiteenlopende onderwerpen.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen