Li(e)ve Sint

Li(e)ve Sint: origineel Sinterklaasprogramma live vanuit de Stad van de Sint

Sinterklaas wil zijn verblijf in Vlaanderen – ook al moet het dit jaar helaas helemaal anders – toch uitgebreid vieren. Hij bouwt daarvoor in de Stad van de Sint de ‘Streamboot’, een grote professionele pop-up-televisiestudio van 500 m². Van hier uit verzorgt hij het showprogramma ‘LI(e)VE SINT’, vier zondagen na elkaar. Het wordt een leuk feest in elke gezinsbubbel.
Social media sharing

Kerk wordt studio
De Christus-Koningkerk in de Heistraat wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een ruime, professionele pop-up-televisiestudio.
Deze locatie wordt vier zondagnamiddagen de uitvalsbasis voor een telkens anderhalf uur durend streaming-evenement dat online in heel Vlaanderen te volgen zal zijn. Op woensdag wordt een samenvatting uitgezonden door de regionale zenders van De Buren: TV OOST, Antwerpse Televisie (ATV) en Regionale Omroep Brabant (ROB). De laatste uitzending op 6 december gaat integraal live via alle kanalen.

Format: speels en creatief
Het streaming-evenement wordt opgebouwd volgens een speciaal voor dit programma uitgewerkt televisieformat, met kinderen en gezinnen als doelgroep.

Inhoudelijk wordt het geheel opgebouwd rond interactie met Sinterklaas. Twee televisiepresentatoren leiden gasten, publiek en kijker doorheen een gevarieerd programma.

Verspreid over de grote pop-upstudio zijn een aantal sfeer-sets uitgebouwd om de verschillende programma-onderdelen een eigen sint-gerelateerde uitstraling te geven : locaties waar we doorheen de show getuige zijn van verrassende (inter-)acties, belangrijke gasten worden ontvangen in de troonzaal, een showbox om te feesten, te zingen, te dansen … en heel veel meer. Elke aflevering verwelkomen we een bekende Vlaming als centrale gast.

Een live band onder leiding van Sven Van den Wyngaert ondersteunt het programma muzikaal doorheen de hele show, maar ook specifiek voor de klassieke Sinterklaasliedjes en de bijhorende dansjes die live worden aangeleerd.

 

Per uitzending worden ook een 2-tal korte ( en vooraf opgenomen) reportages tussen de verschillende sinterklaasshow-items geplaatst die het Stad van de Sint-gebeuren promoten.

Verspreid over de vier weken wordt tijdens elke uitzending gewerkt met een aantal vaste rubrieken en een ietwat identiek format. Elke week wordt evenwel gekozen voor een nieuwe en andere invalshoek en maken gelegenheidsitems voor die ene aflevering het verschil.

De laatste zondag (6 december), op Sinterklaasdag zelf, wordt het Grote Verjaardagsfeest gevierd met bijzondere gasten, veel verjaardagskaartjes, taart én geschenken.

Interactief
Li(e)ve Sint is ook een interactief programma. Via de media worden kinderen en gezinnen opgeroepen om zich in te schrijven voor deelname aan het programma.

Daarnaast doen we een actieve oproep naar het doorsturen van leuke Sint-gerelateerde tekeningen, filmpjes, knutselwerken en brieven die in gezins- en/of klasverband worden gerealiseerd. Op die manier groeit ook een ‘decor’ van ingestuurde tekeningen in de streamboot.

Aanmelden voor de thuiskwis/challange, kan via www.stadvandesint.be. Kinderen kunnen er ook hun zelfgemaakte tekeningen en filmpjes uploaden.

Presentatie en gasten
Goele De Raedt en Marc Boon presenteren vier zondagen een unieke televisieshow rond Sinterklaas en ontvangen daarbij volgende bekende gasten:

15 november – Lennart Lemmens
Lennart Lemmens was een tijdje het schermgezicht van VTM Kzoom en Kadet. Hier had hij ook een eerste eigen programma met Baba Yega.  Zijn eerste grote rol vertolkte hij als Sam Hendrickx in Campus 12, een Vlaamse jeugdserie van Studio 100. Daarvoor vulde hij verschillende gastrollen in, waaronder Slot Marsepeinstein, De Buurtpolitie en ROX. In 2018 speelde hij ook mee in de musical Dolfje Weerwolfje van productiehuis Event-Team. Vanaf 2019 neemt hij de rol van Stan Van Damme op zich in Thuis.

22 november – Elindo Avastia
Elindo Avastia werd vooral bekend met zijn rol als Tom Bosch in het vierde seizoen van 'VRijland'. Sinds 2014 is Elindo als Jimmy O’Hara één van de gezichten van de Studio 100-reeks 'Ghost Rockers' (Ketnet, BE en Nickelodeon, NL). Een vertolking die hem ook al enige tijd als zanger en drummer van de gelijknamige band maakt.

29 november – Sabine Hagedoren
Sabine Hagedoren presenteerde haar eerste weerbericht op 6 oktober 1993. Sindsdien is ze een vertrouwd gezicht in elke Vlaamse huiskamer. Ze presenteerde, behalve het weer, ook diverse programma's waaronder het consumentenprogramma Klant en Klaar, Ticket en Vlaanderen Vakantieland.

6 december – Jelle Cleymans
Jelle Cleymans verscheen voor het eerst op televisie toen hij 13 jaar was: in De Kotmadam, als één van de kinderen die regelmatig snoep komen kopen. De rol van Evert in de Ketnet-soap Spring (2002) betekende zijn grote doorbraak. Zijn tweede grote televisierol kreeg hij in maart 2008, toen hij zijn opwachting maakte in Thuis als Jens. Cleymans begon met presenteren toen hij 12 jaar was. Daarnaast is hij erg actief als musicalacteur en ook als acteur van boeken met kindergedichten. Samen met zijn beste vriend Jonas Van Geel vormt hij sinds 2012 de band Cleymans & Van Geel.

Praktisch

  • Zondag 15 november – van 14.30 uur tot 16.00 uur – Uitzending 1 – Live via www.stadvandesint.be 
  • Zondag 22 november – van 14.30 uur tot 16.00 uur – Uitzending 2 – Live via www.stadvandesint.be
  • Zondag 29 november – van 14.30 uur tot 16.00 uur – Uitzending 3 – Live via www.stadvandesint.be
  • Zondag 6 december – van 15.00 uur tot 16.30 uur – Uitzending 4 – Live via www.stadvandesint.be, TV OOST, ATV en ROB.

 

  • Woensdag 18 november – van 16.00 uur tot 17.00 uur – Uitzending 1 – via TV OOST, ATV en ROB
  • Woensdag 25 november – van 16.00 uur tot 17.00 uur – Uitzending 2 – via TV OOST, ATV en ROB
  • Woensdag 2 december – van 16.00 uur tot 17.00 uur – Uitzending 3 – via TV OOST, ATV en ROB

Partners
Nieuwsblad - TV OOST - Provincie Oost-Vlaanderen - Libeert - Radio 2 - ’t Oneindige Verhaal - ROB tv - ATV - Maene - De Zonfabriek - Callaerthof - Meubelen Verberckmoes - Peche - Libelle James - Herenmode De Waele - Cmore -DDream -Marketinx

 

Logo Stad van de Sint en Li(e)ve Sint
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen