Archipel

Literair festival Archipel van 22 tot 24 oktober in de Paterskerk

De pas gerenoveerde Paterskerk in Sint-Niklaas is het trefpunt van het literair festival Archipel met bekende auteurs en nieuwe talenten in een sprankelend programma. Een must voor iedereen die van taal en boeken houdt!
Social media sharing

Niet alleen de naam van het festival herbergt een verwijzing naar Paul Snoek, ook het thema van deze Archipel-editie verwijst rechtstreeks naar de roemruchte dichter. “Het leven is geen meesterwerk” is het vers en de slagzin waarrond curator Christophe Vekeman, cowboy in de Orde van de Letteren, een divers en kwalitatief programma opbouwde: een verzameling auteurs en aanverwanten die naar hun plaats in het literaire landschap, naar het unieke karakter van hun schriftuur, naar genre, inhoud en taal, als buitenbeentjes beschouwd kunnen worden. Een parade van grenslanders en grensgangers, outsiders en outlaws, een kaleidoscopische stoet aan literaire ballingen en vogelvrijen, dat is Archipel 2021! Het programma omvat lezingen, interviews, boekvoorstellingen, workshops en muziek. Erwin Mortier, Paul Verhaeghe, Bart Plouvier, Chris De Stoop, Lieven Tavernier, Hugo Matthysen, Joke Van Caesbroeck, Kristien De Wolf, Bart Chabot en vele anderen maken allen hun opwachting!
Tijdens het festival kan u genieten van een gezellige koffiebar.
Informatie en volledige programma: www.ccsint-niklaas.be

Opening Archipel: voorstelling Vossentocht 1
Warp – vrijdag 22 oktober 20 uur – gratis toegang

Auteurs Gaea Schoeters en Lies Van Gasse trekken de vossenpels aan en gingen op hun eerste vossentocht langs enkele culturele binnentuinen van Sint-Niklaas. In een wandelkaart belichten ze een minder bekende kant van hun geboortestad. Gaea Schoeters schreef en sprak met stadsinwoners, Lies Van Gasse tekende en schreef een groeiend gedicht. De vossenstaart volgen, betekent op ontdekkingstocht gaan langs bekende en minder bekende stukjes groen waar je buiten het grijs van de stad op adem kan komen. Op deze avond lanceren Gaea Schoeters en Lies Van Gasse hun project in Kunstenplatform WARP en lezen ze voor uit eigen werk en dat van stadsgenoten.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen