Inbreker aan het werk

Lokale Politie lanceert campagne ‘Niet thuis? Licht aan!’

Nu de dagen weer korter en de nachten langer worden, start Lokale Politie Sint-Niklaas met haar campagne ‘Niet thuis? Licht aan!’. Deze campagne kadert in het Donkere Dagen Offensief van Lokale Politie Sint-Niklaas, dat al voor het tweede jaar op rij wordt uitgerold. Ga je tijdens deze donkere dagen ‘s avonds de deur nog uit om te sporten of voor het uitlaten van de hond? Dan geeft de politie je graag de tip om een (spaar)lamp te laten branden om zo inbrekers te ontmoedigen.
Social media sharing

Pakkans

Inbrekers werken graag in het donker. Als niemand ze ziet, is de pakkans het kleinst. Wie een lichtje in de woonkamer of keuken laat branden, een tijdschakelaar of schrikverlichting aan voor- en achterdeur gebruikt, verkleint de kans op een woninginbraak.

Valavond

In de wintermaanden zijn er traditioneel meer inbraken. Daarnaast vervroegt het tijdstip dat inbrekers toeslaan. Dieven kijken vaak in welke huizen het licht aan gaat bij valavond. Waar het donker blijft, is misschien niemand thuis. Lokale Politie Sint-Niklaas wilt met de nieuwe actie het aantal woninginbraken verminderen.

Flyer

De wijkteams van de lokale politie bellen tijdens hun ronde aan en delen de ‘Niet thuis? Licht aan!’-flyers uit. Op de flyer staat de afbeelding van aan lamp. Hiermee brengen ze deze lumineuze tip onder de aandacht. Inwoners kunnen met vragen terecht op het nummer 03 760 65 00. Je kan ook een afspraak maken via pz.stniklaas.diefstalpreventie@police.belgium.eu voor een gratis advies op maat.

Donkere Dagen Offensief

Al voor het tweede jaar op rij houdt Lokale Politie Sint-Niklaas haar Donkere Dagen Offensief. Daarbij zet de politie extra medewerkers in om de veiligheid tijdens de eindejaarsperiode te garanderen. Verkeersveiligheid is daarbij enorm belangrijk. Daarom neemt Lokale Politie Sint-Niklaas deel aan de nationale BOB-eindejaarscampagne en worden er controles gedaan op fietsverlichting.

Eindejaarsshoppen

Het is nog af te wachten hoe we zullen kunnen winkelen tijdens de eindejaarsperiode. Als de winkels met ook niet-essentiële goederen hun deuren terug mogen openen, zal de politie extra toezicht houden in de winkelstraten, op de grote parkings en aan het Waasland Shopping Center.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen