Besafe@home

Lokale Politie Sint-Niklaas organiseert Speed-DPA en fietslabeling naar aanleiding van Besafe@home

Elk jaar in oktober, bij de wissel naar de donkere dagen, organiseert Besafe@home (vroeger 1 dag niet), een sensibiliseringscampagne voor de strijd tegen elke vorm van diefstal. Ook Lokale Politie Sint-Niklaas doet tijdens de week van 18 tot 24 oktober extra preventieve acties gericht tegen inbraak. Doel is burgers aan te moedigen om na te denken over wat ze zelf kunnen doen om zich te beschermen tegen inbraak.
Social media sharing

Actie Speed-DPA op zondag 24 oktober in Sinaai

De Lokale Politie Sint-Niklaas zal in het raam van deze campagne een speed-DPA-actie organiseren op zondag 24 oktober in Sinaai. DPA staat hierbij voor DiefstalPreventieAdvies, waarbij onze diefstalpreventieadviseur de inwoners wil informeren over hoe ze hun woning optimaal kunnen beveiligen. Er wordt huis-aan-huis rondgegaan en kort enkele praktische tips gegeven over hoe de inwoners het beste de zwakke plekken van hun woning kunnen aanpakken. De inwoners krijgen ook de kans om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend bezoek van onze diefstalpreventieadviseur op een later tijdstip. Dan wordt er een uitgebreid advies gegeven over veilige leefgewoonten, goede sloten en eventuele elektronische beveiliging. 

De inwoners van Klokke Roelandlaan, Loverkenslaan, Godelievelaan, Franciscuslaan en Katharinastraat hebben een brief ontvangen waarin deze actie wordt aangekondigd.

Gratis fietslabelactie

Er zal diezelfde dag ook een gratis fietslabelactie plaatsvinden tussen 11.00 en 14 uur. Hiervoor zal de politiemobiel opgesteld staan een de kruising van de Katharinastraat en de Godelievelaan. Deze actie wordt voor iedereen georganiseerd, dus niet enkel voor inwoners van de wijk.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen