Het Ambachtelijk Weekend is in aantocht

Meer dan 100 ambachtslui en creatievelingen tonen hun werk tijdens 42ste Ambachtelijk Weekend

Het Ambachtelijk Weekend is in aantocht, de 42ste editie al. Daarmee wordt twee dagen lang het ambachtelijk vakmanschap in het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen in de kijker gezet. In Sint-Niklaas zetten meer dan honderd ambachtslui en creatievelingen op zaterdag 19 en zondag 20 augustus hun ateliers open of ze verenigen zich op één van de tientallen verzamelpunten. Via uitgestippelde wandel- en fietsroutes worden bezoekers langs alle kunstateliers en verzamelpunten geleid. Er zijn in totaal maar liefst 41 nieuwe deelnemers in Sint-Niklaas en de deelgemeenten.
Social media sharing

Heel wat enthousiaste deelnemers zijn klaar om een weekend lang hun kunst of hobby te exposeren. Dat gebeurt tijdens het Ambachtelijk Weekend in het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen. Dit jaar is het thema ‘Beestenboel’. 

In Sint-Niklaas tonen 114 ambachtslui en creatievelingen hun werk, op maar liefst 38 locaties in Sint-Niklaas, Nieuwkerken, Belsele en Sinaai. Sommigen zetten hun eigen atelier open, anderen verenigen zich op één van de tientallen verzamelpunten, waar iedereen telkens ook fijne (streek)drankjes en hapjes kan krijgen. Er zijn ook heel wat demonstraties en workshops. 
Het aantal deelnemers is nagenoeg hetzelfde als vorig jaar, maar bezoekers kunnen op méér locaties terecht. 

2019: 100 deelnemers op 20 locaties
2020: 39 deelnemers op 19 locaties
2021: 73 deelnemers op 21 locaties
2022: 117 deelnemers op 33 locaties

2023: 114 deelnemers op 38 locaties

Stefanie Van Stappen van 't Bagynhof

Nieuw: 't Bagynhof
Er zijn in totaal maar liefst 41 nieuwe deelnemers in Sint-Niklaas. Eén van hen is Stefanie Van Stappen van belevingshoeve ’t Bagynhof. Niet alleen runt zij een vooruitstrevende hoeveslagerij, maar zij speelt ook heel proactief in op allerlei opportuniteiten. Zo creëerde zij een fantastisch belevingsaanbod voor gezinnen met kleinere kinderen waarbij zij Reynaert de vos moeten verschalken in het maïsdoolhof. Met het thema ‘Beestenboel’ in de kijker was deelnemen aan het Ambachtelijk Weekend voor haar dan ook evident. 

Fiets- en wandelroutes 
Een gratis brochure met fiets- en wandelroutes langs al de deelnemers in Sint-Niklaas is verkrijgbaar bij het infopunt toerisme en op www.ontdeksintniklaas.be.  Er zijn drie routes: de wandellus in Sint-Niklaas van 6 km, de fietslus naar Nieuwkerken van 22 km en de fietslus naar Belsele en Sinaai van 32 km.
De 42ste editie van het Ambachtelijk Weekend vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 augustus van 12 tot 18 uur en op zondag 20 augustus van 10 tot 18 uur.

Info:
Toerisme Sint-Niklaas, Grote Markt 1
03 778 35 00
toerisme@sint-niklaas.be // www.ambachtelijkweekend.be // www.ontdeksintniklaas.be

Foto's: Beelderig, stad Sint-Niklaas

De maisdoolhof aan 't Bagynhof
De maisdoolhof aan 't Bagynhof
Het Ambachtelijk Weekend is in aantocht
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen