't Bau-huis

Meer dan 70 werkgevers zetten vacatures in de kijker op job- en opleidingsbeurs in 't Bau-huis

De stad Sint-Niklaas organiseert op donderdag 9 maart samen met de VDAB en Bepasin een job- en opleidingsbeurs in ‘t Bau-huis. Werkzoekenden en geïnteresseerden kunnen er uitgebreid kennismaken met de werking en vacatures van regionale bedrijven, lokale besturen, dienstverleners en horeca. Bezoekers kunnen ook het brede opleidingsaanbod bij VDAB ontdekken.
Social media sharing

In de regio Sint-Niklaas staan momenteel zo’n 3.000 vacatures open (cijfers januari 2023). Werkgevers zijn dus dringend op zoek naar medewerkers. Om de bedrijven te ondersteunen, organiseert de VDAB samen met de stad Sint-Niklaas en bedrijventerreinvereniging Bepasin een grote job- en opleidingsbeurs volgende week donderdag 9 maart. 
Op de jobbeurs zijn meer dan 70 bedrijven aanwezig. Het gaat om werkgevers uit verschillende sectoren: bedrijven uit de industrieparken, lokale stads- en gemeentebesturen, winkelketens en horeca. Maar ook politie en defensie, openbare diensten, garages en dienstenbedrijven zoeken nieuwe medewerkers. 

Bezoekers kunnen kennismaken met bedrijven, informatie inwinnen over opleidingen of hun cv afgeven. Alle vacatures zijn op voorhand ook op de VDAB-website terug te vinden. Werkzoekenden kunnen zich voorbereiden op een bepaalde jobaanbieding. Meer details over de aanwezige werkgevers en de vacatures zijn beschikbaar op de eventpagina op de website van VDAB.

En tot slot is deze jobbeurs ook voor (laatstejaars-)studenten interessant. Ze kunnen er op zoek gaan naar een eerste job of bij de standplaats van Squire passeren, hét stageplatform dat studenten en Sint-Niklase ondernemingen met elkaar matcht.

Schepen voor Lokale Economie Ine Somers: “Met deze job- en opleidingsbeurs willen we een moment creëren waar Sint-Niklase werkgevers persoonlijk in contact kunnen komen met potentiële nieuwe medewerkers. Als stad zijn we trots op de talenten van onze inwoners. In het kader van de ‘war for talent’ willen we hen dan ook zo veel mogelijk binden aan onze stad en bij onze eigen ondernemers.”

Freddy Van Malderen, provinciaal directeur VDAB Oost-Vlaanderen: “Bij de VDAB-stand kunnen bezoekers terecht voor extra coaching, sollicitatietips of info over het opstellen van een goed cv. Bij de zes opleidingsstanden kunnen ze kennismaken met de opleidingen die VDAB en zijn partners aanbieden. Als regisseur op de arbeidsmarkt gaan we op zoek naar de lokale noden, en proberen we samen met onze partners de perfecte match te maken.”

Kelly Van Landeghem van Bepasin: “Met deze jobbeurs creëren we samen een dynamiek om werkgelegenheid in onze regio in de kijker te zetten. Iedereen die werk zoekt dichtbij huis, kan bij onze bedrijven terecht!”

► Persuitnodiging
De jobbeurs vindt plaats op donderdag 9 maart van 14 tot 19 uur in ’t Bau-huis, Slachthuisstraat 60 in Sint-Niklaas. Om 15 uur houden de partners een kort persmoment. Graag tot dan!

► Contact

Adel Mouchalleh
Communicatie en Marketing VDAB
adel.mouchalleh@vdab.be
0475 72 12 95

Joris Vergauwen 
Communicatie stad Sint-Niklaas
joris.vergauwen@sint-niklaas.be
0486 25 76 71

Kelly Van Landeghem
Bepasin
kelly@bepasin.be
0488 81 60 55

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen