OMD

Met bijna 6.500 op Open Monumentendag

Sint-Niklaas blikt terug op een heel geslaagde Open Monumentendag. De tien gerestaureerde pareltjes en monumentale projecten lokten bijna 6.500 bezoekers.
Social media sharing

De Open Monumentendag van zondag 11 september bracht in Sint-Niklaas heel wat volk op de been. Het was de ideale dag om kennis te maken met enkele pas gerestaureerde pareltjes en monumentale projecten die in de startblokken staan. En dat hadden héél wat mensen begrepen. Op vele plaatsen was het zondag een hele dag lang gezellig druk. 

De meest bezochte plek was het pas gerestaureerde Huis Janssens aan de Zamanstraat, met liefst tweeduizend bezoekers. Ook het Huis Myle op de Grote Markt kon rekenen op veel belangstelling, met zo'n 900 bezoekers. En ook in Het Landhuis op de Grote Markt (800), het woonhuis van de vroegere Mouterij Claus (720) en de Melkerij (500) in Sinaai kwamen vele mensen nieuwsgierig een kijkje nemen.
De Open Monumentendag in Sint-Niklaas kreeg verder nog een mooie aanvulling met het Erfpunt-project in het toekomstige Sportkringpark (440 bezoekers), de expo Recht door Zee (410), de Sint-Nicolaaskerk en OLV-kerk (samen 475) en de Witte Molen (105). Alles samen beleefden liefst 6.345 mensen een bijzondere Open Monumentendag in Sint-Niklaas, een voltreffer! 

OMD
OMD
OMD
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen