Naar een warme ‘Zomer op ’t Plein’

Naar een warme ‘Zomer op ’t Plein’: dans, concerten en dj's op prachtig aangekleed Sint-Nicolaasplein

Met heel wat nieuwe impulsen kondigt de zomer zich veelbelovend aan op het Sint-Nicolaasplein. De stad zet opnieuw volop in op beleving op dit gezellige stadsplein, met een hele zomer lang concerten, dans en dj's en een bijzonder aantrekkelijke, zomerse aankleding van het plein. De horecazaken serveren dan weer lekker lange zomeravonden op hun terrassen. Een hele zomer lang is er héél wat te beleven, met verrassende én bekende artiesten, in heel uiteenlopende stijlen, voor ieder wat wils, én bovendien helemaal gratis.
Social media sharing

Het Sint-Nicolaasplein is klaar voor een geweldige zomer. De uitbaters van de nieuwe horecazaken LOCAL Café, Las-Caux en Triplex hebben er al een succesvol voorjaar op zitten. Zij kijken al reikhalzend uit naar de komende zomermaanden. Ook Jeugdcentrum Den Eglantier zal van de partij zijn met een terras op het plein, voor het eerst in vele jaren. En om het helemaal af te maken, zal ook de terrasruimte van de Cipierskelder aan de kant van de Grote Markt worden ingevuld door de uitbaters van LOCAL Café.

In april opende de stad al een nieuwe speelplek op het Sint-Nicolaasplein, voor een speelse zomer voor gezinnen met kinderen. Die speelplek bevindt zich aan de rand van de terraszone. Centraal op het plein wordt een podiumzone ingericht. Want begin juli gaat op het plein een zomer vol muziek, dans, feestjes en sfeer van start.

Naar een warme ‘Zomer op ’t Plein’

Muziek en dans
Er zit muziek in de zomer. Er is immers een heel veelzijdig programma uitgewerkt, met concerten, dansinitiaties en dj's, voor ieder wat wils. De zomer op het Sint-Nicolaasplein is er immers voor iedereen! 
Acht weken lang pakt de stad uit met ambiance en sfeer op het plein, met verschillende thema’s en muziekstijlen, van Vlaams, pop, americana tot hip hop, ska en covers.

De eerste week van juli staat in het teken van Vlaamse muziek, in de aanloop naar de Vlaamse Feestdag, met op woensdag 5 juli een Baleynbal met Hartwin Dhoore Trio, op donderdag 6 juli een reis door de jaren '60, '70 en '80 met de Glorious Gentleman Club en op zondag 9 juli optredens van Lotte De Clerck en Mathias Vergels.
De tweede week begint op donderdag 13 juli met een avond vol covers door het Golden Hour Collectiv. Op vrijdag 14 juli is het aan dj's Lama en 5NAPBACK.
Op woensdag 19 juli is er line-dance en salsa met Salsensual 1. Op donderdag 20 juli zakt Buscemi af naar het plein.
In de vierde week is er Belgische americana, met op donderdag 27 juli Heartland Drive. Op vrijdag 28 juli draaien dj's Louis XIV en Nive. Woensdag 2 augustus brengt folkmuziek naar het plein, met het tweede Baleynbal. Op donderdag 3 augustus is het de beurt aan Brosius Band.
De zesde week begint op donderdag 10 augustus met een avond vol hip hop met Moedertaal Invites. Op vrijdag 11 augustus serveren Unregular en Maori de betere beats.
Op woensdag 16 augustus is er stijldans én salsa met Salsensual 2. Op donderdag 17 augustus staat er ska op het menu, met een optreden van Alaska. Op donderdag 24 augustus staat Milo Meskens op het podium, een dag later is het aan 2K2 en Karakals.
Op zondagmiddag 27 augustus wordt de zomerse evenementenperiode afgesloten met een optreden van Harmonie De Toekomst.

Aankleding
Het plein krijgt opnieuw een heel sfeervolle, kleurrijke en zomerse aankleding. 'Wild van Sint-Niklaas', met die slogan zetten we de zomer in, omdat we zeker in dit Reynaertjaar uitkijken naar een beestige zomer. De lokale firma Artfex stond in voor de aankleding. Lichtslingers en spots zorgen voor sfeer en gezelligheid, in combinatie met zuiderse en inheemse planten, totempilaren en hangende planten.

Met prachtige, ruime zomerterrassen, een mooie speelzone voor kinderen, een centrale plaats voor het podium, een geweldige muziek- en dansprogrammatie en een sfeervolle verlichting en aankleding van het plein investeert de stad deze zomer maximaal in het Sint-Nicolaasplein. Vanaf juli wordt deze grote terraszone in het hart van de stad een geweldig fijne en bruisende plek!

Naar een warme ‘Zomer op ’t Plein’
Naar een warme ‘Zomer op ’t Plein’
Naar een warme ‘Zomer op ’t Plein’
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen