MOOV filmfestival

Negende editie MOOOV Filmfestival in Sint-Niklaas

Elk jaar brengt het MOOOV filmfestival verhalen en beelden van over de hele wereld naar Sint-Niklaas. Het festival brengt films die je ogen openen en je meevoeren naar andere regio’s. Het neemt je mee in verhalen die je bekend voorkomen, maar die je toch een andere invalshoek geven. Wie wil er in deze tijden nu niet verder kijken dan onze eigen grenzen?
Social media sharing

We snakken naar fysieke samenkomsten en we kunnen niet wachten om, achteruit gezakt in een cinemastoel, ons te laten meevoeren door een verhaal op het grote scherm.

Dat zal nog niet voor dit jaar zijn, maar we hebben iets anders, iets verrassends, iets waar we samen naartoe kunnen… De grootste randactiviteit die MOOOV Sint-Niklaas ooit gehad heeft! We sloegen de handen in elkaar te slaan met het Cultuurcentrum (ook andere jaren een fijne partner in het MOOOV verhaal) en onderzochten wat we wél konden doen in Coronatijden.

Met (RE)VOLVER! kruisen we de identiteit van de MOOOV films met de blik van kunstenaars op onze gedeelde identiteit als samenleving. 

MOOOV filmfestival zal plaatsvinden van 20 april tot en met 3 mei 2021. We bereiden ons voor op een online event in een heuse festivalomgeving. Het wordt niet zomaar doorklikken naar een film, maar een echte virtual reality beleving waar je boeiende Q&A’s en inleidingen kan volgen, deelnemen aan discussies en zo veel meer. Volg het op de voet via mooov.be.

Indien het kan, staan we met z’n allen paraat om naar een fysiek festival te schakelen. Zo staat er een openluchtfilm The great green wall  op het programma en kan je in de bib een expo bezoeken van artiesten die de afgelopen jaren het campagnebeeld verzorgden. De “Moovie Deals” voor bedrijven zijn ook opnieuw verkrijgbaar. De meest recente info over al onze activiteiten vind je op ontdeksintniklaas.be/mooov

Het affichebeeld is een knaller van formaat. De foto is van niemand minder dan Sint-Niklazenaar Mous Lamrabat. Hij weet als geen ander hoe hij onze nieuwsgierigheid naar alle films kan opwekken.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen