Gezonde voeding

Netwerkevent kinderopvang benadrukt belang gezonde voeding

Op vrijdag 15 oktober organiseert de regie kinderopvang van het stadsbestuur van Sint-Niklaas in de patio van het welzijnshuis een netwerkevent voor alle kinderbegeleiders in de stad. Opzet is de begeleiders te inspireren om zoveel mogelijk gezonde voeding te gebruiken in de kinderopvang.
Social media sharing

Gezonde voeding is een van de middelen om overgewicht bij kinderen tegen te gaan. Uit een onderzoek blijkt dat in 202O in Sint-Niklaas het overgewicht bij kinderen van 2 jaar steeg met 4,5%, wat 2% meer is dan het Vlaamse gemiddelde. In Sint-Niklaas kampt 13,4% van die kinderen met overgewicht, tegenover 11,4 % in Vlaanderen. Bij kinderen van 2 jaar die in kansarmoede leven ligt dat percentage in Sint-Niklaas zelfs op 17,4%.  

Reden genoeg voor het stadsbestuur van Sint-Niklaas om dit probleem samen met alle kinderbegeleiders in de stad aan te pakken. Het is een initiatief in het teken van de Week van de Kinderopvang.

Dagelijks worden aan de kinderbegeleiders in Sint-Niklaas meer dan 1200 kinderen toevertrouwd. Ze bouwen vanuit de kinderopvang mee aan hun toekomst en maken deel uit van die eerste belangrijke 1000 dagen van een kind. Kleine stapjes die daar worden gezet, kunnen doorgroeien in buitengewone sprongen.

 INFO

Netwerkevent Kinderopvang - Vrijdag 15 oktober 19 uur

Welzijnshuis, Abingdonstraat 99 – Sint-Niklaas

 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen