Nieuw autodeelsysteem Dégage van start

Nieuw autodeelsysteem Dégage van start: "Met buren of vrienden een auto delen: heel makkelijk"

Sint-Niklaas zet overtuigd in op gedeelde mobiliteit. Het deelwagenaanbod breidt dit jaar dan ook stevig uit. Deze maand is een nieuw autodeelsysteem opgestart: Dégage. De eerste gebruiker is enthousiast: "Voor ons is dit autodeelsysteem de ideale oplossing."
Social media sharing

In Sint-Niklaas is er zowel een aanbod van autodeelaanbieders als Cambio, Stapp.In en AutoPartners Share, als van particulier autodelen. Dit particulier autodelen is sinds deze maand uitgebreid met de eerste Dégage-deelauto. 

Dégage is een autodeelplatform voor particulieren. Je deelt een wagen met buren en vrienden. Je wordt als gebruiker volledig ontzorgd: Dégage neemt de administratie en financiën tussen eigenaar en gebruiker op zich. De vzw staat ook in voor het contract, een autodeelverzekering, pechverhelping en een omniumverzekering. Bovendien kan je bij vragen terecht bij de helpdesk. 

"Ideale oplossing"
De eerste Sint-Niklase Dégage-gebruiker Laureline Soubry is overtuigd van de voordelen van autodelen. "Nu de kinderen groot genoeg zijn om overal met de fiets heen te gaan, staat onze auto heel vaak stil. We dachten er eerst aan om hem weg te doen, maar hij is nog in prima staat en af en toe is het gewoonweg ook nog heel erg handig om een auto te hebben. Daarom is dit autodeelsysteem voor ons de ideale oplossing. Zo dalen onze vaste kosten een beetje en hebben anderen die geen eigen auto hebben er ook iets aan. Bovendien scheelt het ook toch weer een aantal auto's extra in het straatbeeld.”

Nieuw autodeelsysteem Dégage van start

Nooit meer zoeken
De stad Sint-Niklaas faciliteert autodelen. Zo kunnen autodelers gratis parkeren in de stad en heb je vanaf vier gebruikers recht op een voorbehouden parkeerplaats voor je deelwagen. Zo moet jij als autodeler nooit meer naar een parkeerplaats zoeken. 
Schepen voor Duurzaamheid Wout De Meester en schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens: "Door het autodeelaanbod te versterken en te faciliteren, krijgen de Sint-Niklazenaren een uitgebreid, kwaliteitsvol en gevarieerd aanbod aan deelwagens, op maat van verschillende doelgroepen. We hopen op deze manier het gebruik te stimuleren." 

Autodelen heeft nog veel meer voordelen. Het is meestal goedkoper omdat je enkel betaalt voor het effectieve gebruik, je kan kiezen uit verschillende aanbieders en modellen, je wordt ontzorgd (verzekering, keuring… wordt voor jou geregeld), het is duurzaam en bovendien kom je in een community terecht van autodelers. 

Wil je met de auto van Laureline rijden of ook je auto delen? Dégage organiseert geregeld online infosessies, zoals op woensdag 28 juni voor auto-eigenaars en op 30 mei en 8 juni voor gebruikers. 

Infowww.degage.be // www.sint-niklaas.be/autodelen 

Nieuw autodeelsysteem Dégage van start
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen