werken stadhuis

Nieuwe bouwfase stadhuisvleugel gaat van start met gieten keldervloerplaat

Met het gieten en polieren van de keldervloerplaat komt de bouw van de nieuwe vleugel van het stadhuis in een volgende fase. De ruwbouwwerken kunnen aanvatten en het nieuwe gebouw zal langzaam maar zeker het neogotisch stadhuis gaan flankeren.
Social media sharing

Stand van zaken

De werken aan de stadhuisvleugel vorderen stap voor stap. De aanleg van het BEO-veld is ondertussen afgerond. Met een BEO-veld (geothermie) kunnen we energie uit de bodem halen om het gebouw later te koelen of te verwarmen. Aannemer STRABAG heeft deze week de effectieve bouw van de vleugel aangevat, met het gieten van de keldervloerplaat.

De stadhuisvleugel bestaat voor het grootste deel uit beton, zowel voor de draagstructuur als de vloeren en wanden (zichtbeton). In de nacht van maandag 27 of dinsdag 28 januari werd continu beton aangevoerd voor de aanleg van de keldervloerplaat. Aansluitend, sinds dinsdagochtend, wordt het beton gepolierd. Bij deze werkzaamheden tracht de aannemer de (geluids)hinder zoveel mogelijk te beperken. Zo gebeurde de aanvoer van beton ’s nachts om verkeersoverlast te vermijden.

 

Een nieuw hoofdstuk

Met het gieten van de vloerplaat beginnen we aan een nieuw hoofdstuk van de werken. Het vuilste leed is geleden. De ruwbouwwerken zullen minder stof en vuil met zich meebrengen. Het gebouw zal vanaf nu langzaam maar zeker uit de grond verrijzen.

Informatie over de werken aan de stadhuisvleugel is te vinden op www.sint-niklaas.be/stadhuisvleugel.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen