Poëziepad

Nieuwe dichters, gedichten én wandelroute zijn poëtisch over Puivelde

Het oorspronkelijke poëziepad Puivelde werd in juni 2000 gerealiseerd door CC De Krakers, onder de stuwende kracht van de heer Frank Pollet. Die realisatie kon rekenen op de steun van de culturele raad van de stad Sint-Niklaas, het stadsbestuur Sint-Niklaas, Artes Liberales, de stedelijke commissie ter bevordering van het toerisme en enkele private sponsors.
Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van het poëziepad worden vier nieuwe gedichten van vier nieuwe, vrouwelijke dichters aan de route toegevoegd. De aanvankelijke route wordt gerestaureerd.
Social media sharing

De vier dichteressen die hun medewerking aan dit Poëziepad Puivelde 2.0 verlenen zijn Jana Arns, Dorien Couton, Sofie De Moor en Kirstin Vanlierde. Hun lyrische bespiegelingen vullen het werk aan van de dichters-schrijvers Norbert De Beule, Lut de Block, Christina Guirlande, Bart Plouvier, Frank Pollet en Dirk Van Bastelaere. Twee dichters die aan de eerste route meewerkten zijn ons inmiddels ontvallen: Daan Antheunis en Piet Brak.

Ook dit vernieuwingstraject genoot de volle steun van de heer Frank Pollet en het stadsbestuur Sint-Niklaas. De nieuwe arduinen sokkels, de plexiglazen platen en de nieuwe wandelbrochure werden gerealiseerd door de stad.

Daarenboven realiseerde het team toerisme een nagelnieuwe en volledig geactualiseerde brochure. Die beschrijft de wandelroute van 13 km lengte langsheen het nu in totaal 12 gedichten tellend traject.

Alle gedichten werden voorzien van een korte, geactualiseerde biografie van de poëten wiens proza de aantrekkelijke, groene wandeling siert.

Voor de fotografie kon worden gerekend op Jan Christiaens van het team natuur en fotograaf Gert Cools. Ook werd geput uit de rijke collecties van de Biblioteca Wasiana, het Stadsarchief Sint-Niklaas en het Stadsbestuur Sint-Niklaas. De brochure werd gerealiseerd op 100% gerecycleerd papier.

Het stevige en handige broekzakformaat is handig mee te nemen en te bewaren. De wandelroute zal vanaf nu ook gratis verkrijgbaar zijn bij enkele handelaren in Puivelde en bij de dienst toerisme, Grote Markt 45 te Sint-Niklaas.

Openingsuren dienst toerisme:
9-12 uur en 13-17 uur op weekdagen – 10-16 uur op zater-, zon- en feestdagen van half mei tot half september

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen