Puyenbeke

Nieuwe energiezuinige verlichting op Puyenbeke

Terrein C van het stedelijk sportcentrum Puyenbeke werd uitgerust met een gloednieuwe LED-lichtinstallatie. Daarmee zet het stadsbestuur de omslagbeweging naar duurzame verlichting op alle stadsterreinen opnieuw verder.
Social media sharing

Terrein C op Puyenbeke wordt, samen met drie andere terreinen, gehuurd door FC Sint-Niklaas, momenteel actief in derde provinciale. Dit terrein C is nu het hoofdterrein voor deze club, dus het terrein waarop haar eerste ploeg speelt. De lichtinstallatie die op dit terrein stond, was verouderd en qua lichtsterkte onvoldoende voor reglementaire avondmatchen. Er werd beslist om de betonnen telefoonpalen waarop de oude lampen gemonteerd waren, te verwijderen en te vervangen door vier pylonen, die gerecupereerd zijn van het voormalige kleine terrein G. Dat terrein is intussen opgenomen in het uitbreidingsproject rond baseball en BMX.

Op de pylonen is een gloednieuwe LED-lichtinstallatie geplaatst. Deze keuze voor LED past in het beleid van verduurzaming. Eerder reeds liet het stadsbestuur LED-verlichting plaatsen aan het voetbal-/atletiekterrein van De Witte Molen en aan de jeugdvoetbalpleintjes in Ter Beke Sinaai. Ook de komende jaren is verledding gepland op verschillende andere sportterreinen.

De kostprijs voor de vernieuwingsoperatie voor terrein C bedraagt:

  • uitgraven en demonteren vier pylonen terrein G: 5.233 EUR
  • plaatsen vier pylonen en LED-lichtinstallatie aan terrein C, verwijderen oude betonpalen met lichtinstallatie: 47.536 EUR.
     
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen