Nieuwe ledverlichting in sportcentrum Ter Beke

Nieuwe ledverlichting voor Finse piste en voetbalterreinen sportcentrum Ter Beke

Belangrijke ingrepen in het sportcentrum Ter Beke in Sinaai, waar de stad heeft geïnvesteerd in de grondige vernieuwing van de verlichting. De drie grote voetbalterreinen beschikken voortaan over dimbare ledverlichting met voorgeprogrammeerde lichtniveaus, gericht op wedstrijden óf trainingen, beter dan wat de voetbalbond eist. Opvallend is ook de nieuwe led-lichtinstallatie langs de Finse looppiste, in totaal zowat 800 meter lang, als een lichtend pad voor de vele lopers in Sinaai.
Social media sharing

Sportcentrum Ter Beke in Sinaai heeft opnieuw enkele belangrijke verbeteringen gekregen. Na de ingebruikname van de dojo in de sporthal in 2014, de opening van vijf padelterreinen in 2021 en de komst van een outdoor fitness vorig jaar is nu de verlichting van de sportsite grondig vernieuwd. Niet alleen de drie grote voetbalterreinen beschikken nu over nieuwe ledverlichting, ook de Finse piste is voorzien van een indrukwekkende led-lichtinstallatie van ongeveer 800 meter lang. 

Dimbare lichten
De vernieuwde lichtinstallatie op de voetbalterreinen beschikt over dimbare ledverlichting met voorgeprogrammeerde lichtniveaus, gericht op wedstrijden of trainingen. Opvallend is dat het lichtniveau van de nieuwe installatie, met een helderheid van 100 lux, beter is dan wat de voetbalbond vereist, namelijk 80 lux. De nieuwe verlichting is te bedienen via een app.

Het gaat om een investering van 98.694,38 EUR, via de groepsaankoop 'Groepsspurt Vlaanderen' van Sport Vlaanderen waarbij het Vlaams Energiebedrijf als ontwerper was geselecteerd. Het project werd uitgevoerd door aannemer Varda BV.

► Schepen voor Sport Peter Buysrogge: “Door deze ingrepen beschikken nu alle grote en kleine voetbalterreinen van sportcentrum Ter Beke, net als het naastgelegen hoofdterrein van KFC Herleving Sinaai, over ledverlichting. Het is een heel belangrijke stap naar meer kwaliteit op de sportvelden, mét duurzame ingrepen. En ook de nieuwe verlichting langs de Finse piste maakt een heel groot verschil. Op vlak van veiligheid en gebruik is dit een grote stap voorwaarts voor de vele lopers. Hiermee kan de mooie sportinfrastructuur van Ter Beke echt optimaal worden benut, in alle seizoenen.”

Nieuwe ledverlichting in sportcentrum Ter Beke
Nieuwe ledverlichting in sportcentrum Ter Beke
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen