baby

Nieuwe stedelijke dienstverlening: geboorteaangifte kan nu ook in AZ Nikolaas

In 2020 werden in onze stad 1.521 pasgeboren kindjes geregistreerd. Dat betekende evenveel afspraken en verplaatsingen naar dienst burgerzaken in het stadhuis. Het stadsbestuur brengt wat verlichting in de drukke dagen van kersverse ouders: ze kunnen de geboorteaangifte nu ook doen in AZ Nikolaas. Daarmee zetten wij een nieuwe stap naar een klantgerichte stedelijke dienstverlening.
Social media sharing

Twee mogelijkheden

 

De geboorte van een kindje is een scharniermoment in een mensenleven met grote vreugde, maar ook met drukke dagen en heel wat praktische taken. Eén daarvan is de registratie van het kindje bij dienst burgerzaken. Voortaan moeten ouders daarvoor niet noodzakelijk een verplaatsing maken naar het stadhuis, want tijdens het verblijf in het AZ Nikolaas kan de geboorteaangifte nu ook daar geregistreerd worden. Dat maakt deze administratieve taak alvast een stuk eenvoudiger.

Samenwerking met AZ Nikolaas

Dankzij de goede samenwerking met AZ Nikolaas biedt het stadsbestuur ouders voortaan de mogelijkheid om in het ziekenhuis de geboorteaangifte van hun kindje te doen. Dat kan elke maandag en donderdag van 13.30 tot 16.30 uur in de aanmeldzone op het gelijkvloers. Het blijft wel noodzakelijk om vooraf een afspraak te maken, via www.sint-niklaas.be/geboorteaangifte. Daar kan de keuze gemaakt worden tussen AZ Nikolaas of het stadhuis als locatie voor de aangifte. De documenten die de ouders moeten meebrengen staan daar ook vermeld. Telefonisch een afspraak maken kan ook: tel. 03 778 33 21.

Nieuwe stap

Na de vernieuwing van het digitaal loket voor de aanvraag van persoonlijke documenten en de opstart van de snelbalie in het stadhuis, is de mogelijkheid om een geboorteaangifte te doen in AZ Nikolaas een volgende stap in het traject om de stedelijke dienstverlening toegankelijker en klantgerichter te maken.

 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen