Sint-Nicolaasplein

Nieuwe toekomst voor twee horecapanden op Sint-Nicolaasplein: naar een zomer vol sfeer, beleving én terrassen

Met de lente in aantocht ontluikt ook nieuw horecaleven op het Sint-Nicolaasplein. Via het traject 'Plein van de Toekomst' hebben de stad en de eigenaars de voorbije dagen verregaande gesprekken gevoerd met twee kandidaat-uitbaters. Bedoeling is dat de horecapanden van Las Caux en Oud Rethorica snel opnieuw de deuren openen. Verder is de stad ook bezig met een bijzonder aantrekkelijke zomerprogrammatie voor het plein.
Social media sharing

De intensieve zoektocht naar nieuwe horeca-uitbaters op het Sint-Nicolaasplein levert resultaat op. Aanvankelijk liep het enigszins moeizaam, maar sinds enkele weken is er heel wat beweging in het lokale horecalandschap. 
Met twee kandidaat-uitbaters zitten de gesprekken intussen in een vergevorderd stadium. Bedoeling is om met de horecapanden van Las Caux en Oud Rethorica snel een nieuwe start te maken. De kandidaat-uitbaters hebben het voornemen geuit om al eind maart de deuren te openen.

Schepen voor Lokale Economie Ine Somers: “De stad zet alles op alles voor de nodige ondersteuning en begeleiding van horeca-ondernemers. Daarnaast zorgt de stad ook voor een heel aantrekkelijk zomerprogramma op het Sint-Nicolaasplein. Dat gebeurt vanaf de paasvakantie met de inrichting van een mooie speeltuin en tijdens de zomermaanden met een uitgebreide avondprogrammatie, evenementen, concerten, dj's en een feestelijke aankleding van het plein.”

Met café Triplex en Jeugdcentrum Den Eglantier op het Sint-Nicolaasplein zijn intussen al concrete gesprekken gevoerd over het indelen van de terrasruimte. Vanaf de eerste lentezon kan iedereen er binnenkort een terrasje doen. Ook nieuwe horeca-uitbaters krijgen attractieve terrasruimtes op het Sint-Nicolaasplein. Bedoeling is om er een onvergetelijke topzomer van te maken, met volop sfeer, beleving en gezellige terrassen.

Info: Dienst economie, economie@sint-niklaas.be // 03 778 31 80

Sint-Nicolaasplein
Sint-Nicolaasplein
Sint-Nicolaasplein
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen