benoveren

Nieuwkerken renoveert beter

Na het succesvol opstarten eind 2019 van wijkrenovaties in Sint-Niklaas met Sint-Niklaas renoveert wordt een vervolgtraject voorzien voor de bewoners in Nieuwkerken die advies en begeleiding wensen bij de renovatie van hun woning. Hiervoor werkt stad Sint-Niklaas samen met het initiatief Beter Renoveren, opgezet door KBC, Zero Emission Solutions en Impact vzw.
Social media sharing

Doelstelling van dit project?
Samen willen we zoveel mogelijk woningen in Nieuwkerken energetisch renoveren. Omdat het niet altijd gemakkelijk is om hierover de juiste informatie te vinden wil het stadsbestuur van Sint-Niklaas de inwoners van Nieuwkerken ondersteunen in hun renovatieplannen. Dit draagt bij aan de energiedoelstellingen van 2050, heeft een impact op het wooncomfort én op termijn kan behoorlijk wat geld bespaard worden door de Nieuwkerkenaar.

Hoe kunnen inwoners van Nieuwkerken deelnemen?
Deelnemers kunnen zich inschrijven door een renovatiescan aan te vragen via de projectwebsite www.kbc.be/beterrenoveren. Met de scan zal de huidige energetische staat van de woning in kaart worden gebracht. Een onafhankelijke energie-expert van Zero Emission Solutions voert de scan uit en op het einde van de scan krijgen deelnemers een overzicht met alle mogelijke renovatiemaatregelen (bv. dakisolatie, zonnepanelen, etc.). Hierbij zit er ook telkens een inschatting van de kosten op basis van de persoonlijke situatie (het resultaat kan elke deelnemer bekijken via een gepersonaliseerde webpagina). Iedere maatregel kan dan geselecteerd worden wat resulteert in een impact op het E-peil van de woning van de deelnemer. Op die manier is het eenvoudig om een renovatie te bekomen op maat van de Nieuwkerkenaar.

De digitale renovatiescan is gratis. Een fysiek huisbezoek kan ook steeds aangevraagd worden en is betalend (150 EUR). De renovatiescan kan enkel aangevraagd worden tot 30 november 2021.

Interesse in uitvoering van werken ?
Na de uitvoering van de renovatiescan kunnen deelnemers een offerte aanvragen voor hun concrete plannen. Impact vzw heeft een poule van aannemers opgezet om al deze werken te kunnen uitvoeren. Deelnemers hoeven dan niet zelf op zoek te gaan naar een geschikte en betrouwbare aannemer voor de uitvoering van hun werken.

Alle energetische werken kunnen begeleid worden door Impact vzw. Denk dan maar aan het isoleren van daken, gevel – of vloerisolatie. Zo ook bijvoorbeeld: het vernieuwen van het schrijnwerk door hoogrendementsbeglazing, zonnepanelen, vernieuwing van centrale verwarming (condensatieketels, warmtepompen), thuisbatterijen, e.a.

Oproep naar lokale aannemers & infomoment 13 oktober (De Vlasbloem) om 19.30 uur
Het stadsbestuur doet tenslotte ook een oproep naar lokale aannemers om te participeren in dit project. Alle lokale aannemers zullen binnenkort via een persoonlijk schrijven ingelicht worden over dit project. Zo krijgen ze de kans om deel te nemen aan Nieuwkerken renoveert beter na een aanmelding en een selectieprocedure bij Impact vzw.

Geïnteresseerde Nieuwkerkenaars kunnen voor meer informatie langskomen op het infomoment op 13 oktober om 19.30 uur in zaal De Vlasbloem. Alle concrete vragen over het project kunnen dan gesteld worden en tevens een ideaal moment om na corona in dialoog te gaan met de partners van Nieuwkerken renoveert beter. Best op voorhand inschrijven via www.sint-niklaas.be/beterrenoveren.

Alle informatie is ook terug te vinden op de website van de partners van beter renoveren: www.kbc.be/beterrenoveren.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen