foto Junior Argonauts

Ondernemingskampen in de Vrije Ateliers

Samen met Junior Argonauts vzw willen de Vrije Ateliers tieners future proof (toekomstbestendig) maken door talent, ondernemerschap en creativiteit aan elkaar te koppelen. Met een FASHION-KAMP en een GAMING-KAMP leren jongeren op een ludieke en speelse manier een eigen initiatief uit de grond stampen.
Social media sharing

Creatieve ondernemingskampen voor 12 tot 18 jarigen
Van 13 tot 17 juli wordt een FASHION-KAMP georganiseerd voor creatieve jongens en meisjes met een passie voor mode. Een week lang gaan zij aan de slag om een eigen collectie te ontwerpen. Ze maken gebruik van tweedehands stoffen en overstock van toffe merken om een nieuwe kledinglijn op de markt te brengen.

Zij die gebeten zijn door de gaming-microbe, kunnen deelnemen aan het GAMING-KAMP dat start op 27 juli. Ze worden vijf dagen ondergedompeld in de wereld van het gamen en alles wat hierbij komt kijken. Op het gaming-kamp kunnen ze hun eigen droomgame ontwikkelen.

Creatief met robots, experimenteren met klanken en geluiden en 3D printen

Dankzij een samenwerking met verschillende partners breiden de Vrije Ateliers vanaf 2020 het vakantieaanbod nog meer uit. Onder het motto ‘creatief met wetenschap en techniek’ kunnen kinderen vanaf 9 jaar in de paasvakantie inschrijven voor twee nieuwe workshops: ROBOTS BOUWEN DIE KUNST MAKEN en SPROOKJES EN STROOMKRINGEN.

In de zomervakantie komt de STEAMachine van FabLab Factory naar Sint-Niklaas en kunnen kinderen leren lasersnijden, vinylsnijden en bouwen met strawbees.

Een echte aanrader is ook LAWABO, een kunstkamp rond geluiden en klanken. In dit vijfdaagse kamp wordt de verbeelding van kinderen uitgedaagd op allerlei verrassende manieren, met geluid als voornaamste bouwsteen.

In augustus kunnen kinderen van het 4de tot 6de leerjaar deelnemen aan een MAKER-KAMP waarin ze kunnen experimenteren met elektronica, het opwekken van energie en 3D-printen.

Ben je nog op zoek naar een kamp in de zomervakantie? En mag het eens iets anders zijn? Dan is het Maker-kamp, het LAwaBo-kunstkamp, het Fashion-kamp of het Gaming-kamp misschien iets voor jou.

Meer info: Vrije ateliers, Rode Kruisstraat 25 Sint-Niklaas T 03 778 33 70 www.vrijeateliers.be

Inschrijven via Vakantie op Maat

gaming-kamp

foto gaming-kamp Junior Argonauts

fashion-kamp

foto fashion-kamp Junior Argonauts

LAwaBO geluidskamp

foto Aifoon vzw

Workshop Sprookjes en Stroomkringen

foto De Creatieve STEM
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen