Ontdek Sint-Niklaas

Ontdek Sint-Niklaas met de nieuwe bezoekersgids 2023

Sint-Niklaas is klaar voor de aftrap van het toeristisch seizoen met de gloednieuwe toeristische brochure 'Ontdek Sint-Niklaas 2023'. Een heus magazine is het geworden, met liefst 118 pagina's, veel foto’s, een reeks interviews met toeristische ambassadeurs, veel aandacht voor wandel- en fietsroutes en een grote focus op culinaire ontdekkingen.
Social media sharing

Een nieuw jaar, dat betekent in Sint-Niklaas ook een gloednieuwe toeristische brochure. Daarmee zet Sint-Niklaas zijn troeven in de kijker in heel Vlaanderen. Het is een heel fraai magazine geworden waarmee Sint-Niklaas deze keer op pad gaat, om toeristen en bezoekers aan te trekken en te verwelkomen in de Wase hoofdstad.

Elk nieuw toeristisch seizoen zijn er een reeks nieuwigheden. Dat is nu niet anders. Alleen al de nieuwe uitvalsbasis van Toerisme Sint-Niklaas in de nieuwe stadhuisvleugel is een pareltje. Maar er is meer. De stad én de deelgemeenten kunnen opnieuw uitpakken met een aantal extra troeven. Denk maar aan de nieuwe ruiter- en menroute, de Trage Wegen Wandelbox, de nieuwe mogelijkheden om met de mobilhome halt te houden in Sint-Niklaas en alle evenementen en activiteiten in dit bijzondere Reynaertjaar.

Handige gids
De nieuwe bezoekersgids is niet alleen een heel mooi magazine met héél veel kleurrijke foto's, maar het is vooral ook een heel handige gids. Wie Sint-Niklaas bezoekt, krijgt meteen alle praktische info, een uitgebreide cultuur- en evenementenkalender en een overzicht alle bezienswaardigheden en musea met alle praktische gegevens.

Toeristische ambassadeurs
Het toeristische magazine telt 118 pagina's, tegenover 112 vorig jaar. De vormgeving en druk gebeurde volledig lokaal. De focus ligt op alles wat deze stad in 2023 speciaal maakt, met daarbij niet minder dan 10 pagina's over het Reynaertjaar, acht nieuwe verrassingen in het toeristisch belevingsaanbod en vier portretten van (toeristische) ondernemers en ambassadeurs: auteur-boekhandelaar Hilde De Rore, Hippodroom-uitbater Bjorn De Vos, meesterbanketbakker Marc Thierens en de Sint-Niklase Ibis-uitbater Debbie de Clerck.

In het magazine staan niet minder dan 88 nieuwe foto's om de sfeer van Sint-Niklaas optimaal in de verf te zetten, er is nog meer aandacht voor beleving voor kinderen en opnieuw komen er extra suggestieroutes bij om te wandelen en te fietsen. En wat zijn dagjesmensen zonder een handige toeristische uitvouwkaart van het stadshart? Op trip in Sint-Niklaas, met dit magazine krijg je méér dan voldoende inspiratie!

De brochure, die werd gedrukt op 6.500 exemplaren, is gratis te verkrijgen bij Toerisme Sint-Niklaas, in alle Sint-Niklase logies, bij de Wase diensten voor toerisme, de musea in Sint-Niklaas en in de andere stedelijke gebouwen. Belangstellenden uit heel Vlaanderen kunnen de brochure ook bestellen via een coupon in Weekend Knack en Plus Magazine, in gedrukte of digitale variant.

Info:
Toerisme Sint-Niklaas, Grote Markt 1 - 03 778 35 00, toerisme@sint-niklaas.be // 
www.ontdeksintniklaas.be

Het toeristisch infopunt in de nieuwe stadhuisvleugel is op weekdagen open van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur. Vanaf zaterdag 13 mei tot en met zondag 17 september is het infopunt ook open op zaterdagen, zondagen en feestdagen, telkens van 10 tot 16 uur.

 

Ontdek Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen