glasbol met sluikstort

Op één week tijd vier sluikstorters/vandalen betrapt via sluikstortcamera’s

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas voert de strijd tegen sluikstort/zwerfvuil verder op. Zo werden onlangs de schoonvolkers in de bloemetjes gezet en werd een sensibiliseringscampagne met tien sprekende beelden uitgerold op de straten en pleinen van Sint-Niklaas. En de dienst beheer openbaar domein blijft dag in dag uit de publieke ruimte net houden.
Social media sharing

Maar ook aan de kant van de handhaving zit de stad niet stil. Eind 2020 werden mobiele niet-zichtbare sluikstortcamera’s aangekocht. Die worden telkens op verschillende plaatsen  geïnstalleerd om sluikstorters op heterdaad te betrappen. Al na de eerste weken werd een eerste repetitieve sluikstorter betrapt en beboet.

En de voorbije week was een topper: op niet meer dan vijf dagen tijd werden drie sluikstorters en één vandaal gepakt op beeld. De beelden werden overgemaakt aan de milieupolitie. De camera’s worden regelmatig op andere locaties geïnstalleerd, gespreid over het ganse grondgebied van Sint-Niklaas.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen