Toeristisch infopunt

Op ontdekking in Sint-Niklaas? Stad pakt uit met gloednieuw en attractief toeristisch infopunt

Komend weekend vindt de langverwachte opening plaats van de nieuwe vleugel van het Sint-Niklase stadhuis, met een feestelijk opendeurweekend op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. Eén van de (vele!) blikvangers van die nieuwe stadhuisvleugel is het fonkelnieuwe toeristische infopunt op de gelijkvloerse verdieping. Het is voortaan hét vertrekpunt om Sint-Niklaas te ontdekken, met een interactief spektakel voor bezoekers, in een ruimte vol licht en frisse kleuren.
Social media sharing

Op ontdekking in Sint-Niklaas? Dat wordt leuker en aantrekkelijker dan ooit! Met het gloednieuwe toeristische infopunt worden bezoekers op een heel eigentijdse en dynamische manier meegenomen in het verhaal van de stad. Het is de ideale uitvalsbasis om Sint-Niklaas in al haar gedaanten en volgens het ritme van de seizoenen te ontdekken.

Net als de stad laat ook het toeristisch infopunt zich niet in één oogopslag ontdekken. In deze ruimte vol licht, stijlvolle meubels en frisse kleuren krijgt de stad een gezicht. In speelse interacties maken bezoekers kennis met de troeven van de stad. En dat gebeurt met veel variatie: elke troef krijgt een eigen insteek. Via analoge en digitale interacties, geurmodules, audioverhalen tot interactieve schermapplicaties ervaren bezoekers hoe veelzijdig en dynamisch Sint-Niklaas is, met een groot aanbod voor jong en oud.

Toeristisch infopunt

De troeven van Sint-Niklaas worden op een bijzonder attractieve manier voorgesteld.

Sint-Niklaas is een wereldstad van de ballonvaart. Elk jaar tijdens de Vredefeesten kiezen talloze ballons in alle soorten, vormen en kleuren het luchtruim vanuit het hart van de stad. Kleurrijke ballonnen zijn op verschillende plekken in het infopunt aanwezig en bewegen op jouw aansturen door de lucht.

Deze stad heeft het grootste marktplein van België. Bij een interactief scherm ontdek je de uitzonderlijke afmetingen en de historische mijlpalen van de Grote Markt. Een maquette maakt de architecturale parels tastbaar.

Art deco bepaalt het uitzicht. Bij een skyline van art-decowoningen piep je door de ramen van de meest markante gevels in de befaamde bouwstijl.

En ook kinderen en jongeren staan voorop. Ze ontdekken hier de stad op hun maat, met 'Het reuzegrote boek voor speelvogels en curieuzeneuzen', waarin hun activiteiten en plekken zijn verzameld. Met geur- en kijkgaatjes, audiofragmenten en kijkdozen nemen Reynaert de Vos en Sinterklaas hen mee op sleeptouw.

Toeristisch infopunt

Bailleul Ontwerpbureau stond in voor het concept van het toeristisch infopunt. Bailleul-medewerkers Isabel Naesen, Lena Maes, Jelke Stoop, Maaike Ampe, Anna Couvreur en Joanna Kurdubelska brachten, aangestuurd door Laurence Rousseau, het verhaal van Sint-Niklaas tot leven. Het Sint-Niklase 3CS stond in voor de inrichting.
De tekeningen zijn het werk van Tim Polfliet, de maquettes van de art deco-woningen werden gerealiseerd door Gosia Olchowska en d
e stem van Reynaert de Vos is van Tom De Rocker.

Het toeristisch infopunt is vanaf volgende week open op weekdagen van 9 tot 12.30 en van 13.30 tot 17 uur. Van midden mei tot midden september is het ook geopend op zaterdagen, zondagen en feestdagen, doorlopend van 10 tot 16 uur.

Komend weekend kan iedereen al een kijkje komen nemen. Dan vindt een feestelijk opendeurweekend plaats in de nieuwe stadhuisvleugel van Sint-Niklaas, op zaterdag 1 en zondag 2 oktober telkens van 10 tot 17 uur. Het toeristisch infopunt heeft ook speciale geschenkjes in petto tijdens het openingsweekend.

Info: Toerisme Sint-Niklaas, 03 778 35 00, www.ontdeksintniklaas.be

Stadhuis
Toeristisch infopunt
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen