Opening BMX-piste in Sportkringpark

Opening BMX-piste in Sportkringpark: The BMX Stars en stad creëren grote sportieve meerwaarde

De gloednieuwe BMX-piste in het Sportkringpark, ter hoogte van de Modernadreef, is helemaal klaar voor gebruik. Met een internationale startberg van 5 meter hoog en een 350 meter lang parcours verdeeld over vier stroken biedt deze piste alle uitdagingen waar BMX'ers naar verlangen. Samen met het nieuwe mountainbikepark zet het Sint-Niklase stadsbestuur hiermee sterk en overtuigd in op wielersportbeleving.
Social media sharing

De BMX-sport, sinds de Spelen van 2020 in Tokyo ook een Olympische discipline, is aan een forse opmars bezig. Tot nu toe konden BMX'ers echter nergens in het Waasland terecht om hun sport te beoefenen. Daar is nu verandering in gekomen, met een gloednieuw BMX-parcours in Sint-Niklaas. Bij een echte BMX-club met gediplomeerde coaches kunnen jongeren nu terecht om de kneepjes van het vak te leren.

De beheerder van deze BMX-infrastructuur is de club The BMX Stars. Deze club was tot nu toe vooral actief in Gent (Blaarmeersen) en Wachtebeke (Puyenbroeck). De club telt momenteel zo’n honderd leden. In Sint-Niklaas beschikt The BMX Stars nu over een uitstekende accommodatie, waar op woensdag en donderdag zal worden getraind van 18.30 tot 20 uur.

Het parcours in Sint-Niklaas heeft een internationale startberg van 5 meter hoog, een volautomatisch starthek en een lengte van 350 meter, verdeeld over 4 stroken. Het bestaat uit verschillende hindernissen, voor een hele waaier aan spectaculaire jumps en fietstechnische uitdagingen. De hele piste is verlicht en omheind.

Opening BMX-piste in Sportkringpark

Sportkringpark
De club The BMX Stars kreeg de nodige steun van het stadsbestuur om dit mogelijk te maken. De stad stelde kosteloos een stuk grond ter beschikking van de club The BMX Stars vzw, in ruil voor investeringen van de club in de aanleg van het terrein en het openstellen voor de Sint-Niklase verenigingen, scholen en sportpromotieactiviteiten. Voor de afwerking van het terrein verleent de stad in 2023 nog een subsidie van 3.240 EUR.

Het stadsbestuur zet met deze nieuwe BMX-infrastructuur opnieuw een belangrijke stap. Schepen voor Sport Peter Buysrogge (N-VA): "We willen in Sint-Niklaas het aanbod aan verschillende sporten nog verder uitbreiden. De opening van dit BMX-parcours kadert in die ambitie. In het Sportkringpark hebben we eerder al ruimte gecreëerd voor een gloednieuwe baseball-infrastructuur."

Naast het BMX-parcours in het Sportkringpark is ook voor de mountainbikesport een belangrijke stap op komst. Aan de Vossekotstraat, vlakbij de bossen van Haasdonk, zijn momenteel de werkzaamheden bezig voor de aanleg van een groot mountainbikepark. Dat zal klaar zijn begin 2024.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen