Special Olympics Belgium

Openingsceremonie Nationale Spelen Special Olympics Belgium op woensdag 29 mei op de Grote Markt van Sint-Niklaas

De atleten van Special Olympics Belgium zijn er helemaal klaar voor: de Nationale Spelen in Sint-Niklaas en Beveren, van woensdag 29 mei tot en met zaterdag 1 juni. De Openingsceremonie op de Grote Markt van Sint-Niklaas is hét openingsfeest van de Nationale Spelen. Iedereen is van harte welkom op dit kleurrijk spektakel met muziek en animatie op woensdag 29 mei vanaf 19 uur.
Social media sharing

Tijdens dit feestelijk startschot van de Special Olympics is er de defilé van de 3.400 atleten die onder de vlag van hun club de Grote Markt betreden, de officiële eedaflegging door een atleet, een coach en een scheidsrechter, het hijsen van de Special Olympics-vlag en de Belgische vlag, om te eindigen met de intocht van de ‘Vlam van de Hoop’ na een Torch Run van 17 km. Dan volgt het grote moment waarop Gella Vandecaveye, die als judoka twee Olympische medailles won (goud en brons), samen met een Special Olympics-atleet de ‘Vlam van de Hoop’ aansteekt. De vlam blijft daarna vier dagen lang – de duur van de Nationale Spelen –  branden.

Muziek en dans kunnen niet ontbreken tijdens de Openingsceremonie. Deze muzikanten luisteren de Openingsceremonie op:

  • DJ Frans Loos: werkt als opvoeder in De Hagewinde in Lokeren. Hij was al meerdere jaren dj op de Zesdaagse van Gent.
  • Lou Boland (Lou B.): 20-jarige Franstalige zanger die ‘alleen met zijn hart ziet’. Hij heeft uitzonderlijke muzikale vaardigheden en een uitzonderlijk muzikaal geheugen. Lou B. is in staat om pianostukken met jazz, rock of soms complexe variaties uit te voeren.
  • Anna Rune: Vlaamse singer-songwriter, geboren in Sint-Niklaas. In 2015 won ze de vierde editie van ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Dat jaar stond ze ook op het podium van Pinkpop en Sziget.
  • The Ups-and-Downs: band uit Beveren, met getalenteerde muzikanten die gegarandeerd voor sfeer en ambiance zorgen.

De Openingsceremonie wordt gepresenteerd door Sean Dhondt en Cécile Djunga en afgesloten met een groot spektakel. Na de officiële Openingsceremonie zorgt de Queen-tributeband Mother Mercury voor ambiance op de Grote Markt.

Naast de atleten en coaches, wonen ouders, familieleden, partners, sympathisanten, vrijwilligers en genodigden de ceremonie bij. We verwachten minstens 8.000 bezoekers voor de Openingsceremonie.

De hele Openingsceremonie wordt live uitgezonden op TV Oost.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen